– Alle er veldig preget av det som har skjedd

Ansatte ved Oppsal vaktmestersentral fikk i dag den tunge beskjeden om at deres kollega døde av skadene han fikk da han ble skutt på jobb. Flere ansatte var vitne til skyteepisoden.

Lars Mikkelsen

DREPT PÅ JOBB: Daglig leder Lars Mikkelsen (innfelt) sier den avdøde var en god kollega. Han ble skutt på sin egen arbeidsplass tirsdag denne uken. Han døde onsdag av skadene etter skytingen.

Foto: Øzgur Tufan/ privat / NRK

– Dette helt forferdelig, sier daglig leder i Oppsal vaktmestersentral, Lars Mikkelsen.

Han var selv til stede da hans kollega i 50-årene ble skutt på arbeidsplassen, tirsdag denne uken. Etter at han fikk beskjeden om at 50-åringen døde på sykehuset, har han selv ringt rundt til resten av kollegaene sine for å videreformidle den tunge beskjeden.

– De ansatte tar dette veldig hardt. Selv om vi fryktet at dette kunne skje, så er alle veldig preget, sier Lars Mikkelsen.

Tidligere i dag var de ansatte samlet på et møte. Alle som ønsket fikk snakke om det som har skjedd, og både lege og helsepersonell var til stede.

Onsdag ettermiddag hadde noen lagt ned blomster og lys utenfor bedriften, som har holdt stengt. Etter planen skal de åpne igjen i morgen.

– En god kollega

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby

SKAL HA KRANGLET: Politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby sier det var uenigheter mellom offeret og den siktede.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix
Oscar Ihlebæk

FORSVARER: Advokat Oscar Ihlebæk sier hans klient ikke vil forklare seg til politiet.

Foto: Farid Ighoubah / NRK

Den drepte mannen har jobbet i Oppsal vaktmestersentral siden 2006. Lars Mikkelsen omtaler mannen som en god kollega.

– Han var en god venn i arbeidstiden, sier Mikkelsen til NRK.

Mikkelsen forteller at mannen var en rolig person, som brydde seg om alle rundt ham.

Politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby opplyser til NRK at den siktende mannen tidligere har jobbet i samme bedrift som den avdøde. Ifølge Mikkelsen er det feil.

– Siktede har jobbet i et malerfirma, som av og til har hatt oppdrag for noen av borettslagene vi har ansvar for. Men han var ikke ansatt hos oss, understreker Mikkelsen.

Så at han ble skutt

– Det var veldig dramatisk, sa Mikkelsen til NRK i går.

Han var selv til stede under skytedramaet. Mikkelsen forteller at det var under lunsjen i bedriften at en person kom inn i lokalet med et skytevåpen.

– Han kom inn, skjøt en av våre ansatte og gikk rett ut igjen. Det var tre, fire stykker som var direkte vitne til det som skjedde, fortsetter Mikkelsen.

Politiet mener en krangel mellom offeret og den siktede skal være bakgrunn for drapet.

– Det har vært noe uenigheter mellom dem, og vi jobber i nå med å kartlegge hva det har vært, sier Pål Fredrik Hjort Kraby.

Vil ikke forklare seg

Den siktede mannen har ennå ikke forklart seg for politiet. Han har heller ikke tatt stilling til siktelsen, som i dag ble utvidet fra drapsforsøk til forsettlig drap.

– Min klient har benyttet sin rett til ikke å gi noen forklaring etter råd fra meg. Han har derfor ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, sier mannens forsvarer Oscar Ihlebæk til NRK.

Mannen ble i dag varetekstfengsel i fire uker med brev- og besøksforbud, og medieforbud.