Hopp til innhold

Ulf (95) ble nektet tilgang til egen feriebolig – nå får han hjelp

HURUM (NRK): Da Holmsbu Hotel & Spa gikk konkurs, ble 95-åringen tvunget til å bruke branntrappa for å komme seg inn i sin egen feriebolig. Nå vil bostyret hjelpe.

Ulf i Trappa - lysnet

DÅRLIG TIL BEINS: Ulf Dahl er tvunget til å gå branntrappen opp til sin egen ferieleilighet i Holmsbu. – Jeg har så lett for å skli når jeg går i trappen. Blir jeg dårlig vil det skje, sier han.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Heisen opp til Ulf sin ferieleilighet ble stengt da hotellet gikk konkurs. Nå vil bostyret hjelpe Ulf med å tilrettelegge slik at han kan benytte seg av ferieleiligheten igjen.

– Jeg blir sint og forbanna på at det har blitt som det har blitt. Dette er ren sjikane, sier Ulf Dahl.

Hver sommer tilbringer han tid i ferieleiligheten ved Holmsbu Hotel & Spa i Hurum.

– I år har jeg ikke vært her, men for det meste ligget hjemme i sengen, sukker han.

Bostyret har til nå vært uvillige til å la beboerne få tilgang til hotelldelen, og da er de henvist til å bruke en bratt vindeltrapp for å komme seg opp i leilighetene.

Det gjelder også 95 år gamle Ulf Dahl. Han sliter i vindeltrappa.

Ulf i trapp med stokk

BLIR UTSLITT: 95 år gamle Ulf Dahl må gå med stokk opp branntrappen til sin egen ferieleilighet, fordi bostyrer har stengt heisen. Trappen er i utgangspunktet ment som en nødutgang.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

– Å gå i trappen sliter meg fullstendig ut. Jeg er dårlig til beins og må sette meg ned underveis for å hvile, forteller han.

Konflikten mellom dem som eier ferieleilighet, sjøbod eller hytte ved Holmsbu Hotel & Spa og banken, satte fart da hotellet gikk konkurs i februar i år.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Feilseksjonert

Det er stille rundt hotellet, og det er trukket sperrebånd langs vegger og foran tomme badebasseng. Inngangen til båtbryggene er blokkert med sperrevegger, hvor det er satt opp et «adgang forbudt» skilt.

Sperrebånd hotell

SPERREBÅND: Det er satt opp sperrebånd langs veggene på Holmsbu Hotel & Spal i forbindelse med konkursen.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Hele komplekset med hotell og leiligheter er delt opp i 70 seksjoner, hvor 69 av dem er leiligheter. Den siste seksjonen er hotellet, hvor heisen ligger. Hele denne seksjonen er stengt, dermed blir nødutganger og branntrappa eneste mulighet for å komme seg inn.

Beboer Vidar Jensen, som også sitter i styret i sameiet, mener hele anlegget er feilseksjonert.

– Fellesarealer som dette skulle aldri vært lagt til en av seksjonene. Det er ikke slik det fungerer, sier han.

Beboerne føler seg presset.

Vidar Jensen

FORTVILET: Beboer Vidar Jensen, som sitter i styret i sameiet, fortviler over seksjonseiernes situasjon ved Holmsbu Hotel & Spa.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Men striden om adgangen til heisen, er bare en del av konflikten mellom andelseierne og bostyret, som har kravene fra hotellets tidligere bank å forholde seg til. En del av konflikten dreier seg om hvor mange måneder beboerne kan bo der selv, og hvor mange måneder de er pliktige til å leie ut. I tillegg er det strid om tilgangen til brygger og parkeringsplasser.

– Kjernen i konflikten mellom banken og seksjonseierne, er at banken er avhengig av å få en leieavtale som er best mulig, slik at de kan få solgt sin seksjon med minst mulig tap. De presser oss med det de har, men det at de har sperret innganger og heisen er rett og slett diskriminerende, sier Jensen.

Sperrebånd basseng

TOMME BASSENG: Bassengene ved Holmsbu Hotel & Spa står tomme etter at de gikk konkurs i februar i år.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Han mener hotellets tidligere bank har vært lite villig til å samarbeide.

– Jeg har hatt en god dialog med bostyrer, som sier han skal ta opp problemene med banken.

– Men når det hele tiden kommer tilbakemeldinger om at det er uaktuelt å gjøre endringer, blir man bare oppgitt og lei seg, sier en fortvilet Jensen.

Bostyrer vi hjelpe 95-åringen

Bostyrer Thomas Piro, som er advokat og partner i firmaet Kvale, sier i en skriftlig uttalelse at boet ønsker å hjelpe 95 år gamle Ulf Dahl med tilrettelegging, slik at han igjen kan benytte seg av ferieleiligheten.

Dette skjer etter en pågående Facebook kampanje som har versert de siste dagene, understreker Piro.

Øyvind og Vidar

GLADNYHET: Beboer Øyvind Krogsrud, som står bak Facebook-kampanjen om å hjelpe 95 år gamle Ulf Dahl tilbake til ferieleiligheten sin, er glad for at bostyret endelig ser ut til å ville samarbeide.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

– Det er et tegn på at bostyrer går tilbake på det han har sagt og gjort. Hvis det virkelig skjer er jeg fornøyd, sier Ulf Dahl.

Likevel vil han ikke bli spesialbehandlet og håper dette gjelder for alle.

Mannen bak Facebook-kampanjen, beboer Øyvind Krogsrud, sier de tar imot beskjeden med åpent sinn.

– Nå ser vi frem til å finne flere gode samarbeidsløsninger med banken.