80-åring varetektsfengsles i åtte nye uker

Politiet mener mannen skjøt kona på kloss hold, og at mistanken mot han er styrket. Sarpsborg tingrett har bestemt at 80-åringen skal fengsels i åtte nye uker.

Drapet på Grålum i Sarpsborg

Den 80 år gamle mannen er siktet for å ha skutt og drept sin egen kone i deres bolig på Grålum i Sarpsborg i mars.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

80-åringen er siktet for drap på sin egen kone. I midten av mars samtykket han til varetektsfengsling i fire uker. To av ukene med brev- og besøkskontroll.

Forsvarer Harald Otterstad

Advokat Harald Otterstad forsvarer den 80 år gamle mannen.

Foto: Tomas Berger / NRK

Torsdag ble han på nytt fremstilt for fengsling. Hans forsvarer, Harald Otterstad, ba om at mannen ble løslatt.

– Klienten min ønsker å bli løslatt, og det har jeg full forståelse for. Han sliter fryktelig. Han er en person som på ingen måte forbindes med hverken politi eller fengsel, sier Otterstad til NRK.

– På kloss hold

Mannen har i avhør med politiet nektet straffskyld, og har hele tiden hevdet at drapet var en tragisk ulykke.

– Det var et vådeskudd, et bedrøvelig uhell. Tanken var rett og slett å markere seg i form av et skremmeskudd, men så gikk det så galt som det gjorde, sier Otterstad.

Aktor Bjørn Thune ba om at mannen ble fengslet i åtte nye uker.

Aktor Bjørn Thune

Aktor Bjørn Thune ønsker at mannen blir fengselet i åtte nye uker.

Foto: Tomas Berger / NRK

– Vi mener det ikke lenger foreligger noen bevisforspillelsesfare. Vi mener ikke at siktede kan være en trussel, men at det vil vekke avstøt i befolkningen dersom han løslates på nåværende tidspunkt.

Han forteller at politiets mistanke mot mannen for forsettlig drap er styrket i betydelig grad.

– Det er på grunn av uttalelser som kom til politiet i forbindelse med at han meldte ifra om handlingen, i tillegg til foreløpig tekniske funn. Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at det dreier seg om skudd avfyrt på kloss hold, sier Thune.

– Fullstendig kaos

Mannen ringte selv til politiet etter at kona var skutt.

– Han skal ha sagt at han hadde skutt henne for å drepe henne. Det er i hvert fall skrevet i en logg, men han skjønner ikke at han har sagt det, for det har aldri vært tanken hans, sier forvareren Harald Otterstad.

– Jeg tror det var fullstendig kaos i hodet hans. Men politiet og påtalemyndighet ønsker å legge vekt på det han sa innledningsvis. Det tror jeg kan være mer villedende enn veiledende. I avhør dagen etter er han konsis og klar på hva som har skjedd, sier han videre.

Otterstad sier til NRK at de anker rettens avgjørelse om videre fengsling.