700 lekre rånerbiler til Halden

For 10. gang arrangeres Grensetreff for amerikanske biler i Halden. Nærmere 700 biler er ventet til treffet på Fredriksten festning kommende helg.

Grensetreff Halden

Det er den seriøse delen av 'råner-miljøet' som samles i Halden, der det er ventet nærmere 700 biler til Gresetreffet den 11. og 12. august.

Foto: http://halden-amcar.no/

 Bilene som kommer til Fredriksten festning gir mange bilentusiaster "vann i munnen". Det er det lekreste av det lekre som vises og aldersspennet er stort.

Her er veteranbiler tilbake til 1930-tallet og fremover mot de helt store "flakene" av noen biler fra USA, datert til 50- og 60-tallet.

- Vi venter rundt 700 biler til Grensetreffet i Halden lørdag og søndag, sier Bjørn Hansen til NRK.

 

Grensetreff Halden

Flere tusen mennesker er ventet til årets Grensetreff. I tillegg til utstilling og kåring av de flotteste bilene, vil det i år også være Scandinavian Truck Ttrophy og Ford Mustang treff.

Foto: http://halden-amcar.no/

Truck, Mustang og rock`n & roll

Det klassiske Grensetreffet samler bilinteresserte fra store deler av Norge og Sverige, og er i regi av  Street & Cruisin`Club Halden  , som er den seriøse delen av det som på folkemunne kalles "råner-miljøet" her til lands.  

Klubben av bilinteresserte i Halden er svært stor, og i mange år har stevnet i Halden trukket til seg noen av de ypperste amerikanske bilene som ruller på norske og svenske veier.

Bak de lekre bilene som fremvises under treffet ligger ofte tusenvis av arbeidstimer fra nevenyttige som bygger om et vrak til en lekker bil man kan tro nærmest kommer ny rett fra fabrikken.

- Nytt av året er at det arrangeres Scandinavian Truck Trophy lørdag og Mustangtreff, sier Bjørn Hansen.

Det blir noen alvorlig store trucker, selvfølgelig med enormt store dekk og full fornikling, som kommer til festningen. 

Samlingen av Ford Mustang-biler, som av mange anses for å være noe av det sprekeste Ford i USA noen gang har laget, er det også ventet stor interesse rundt.

- Dessuten er det gratis rocke-konsert på Halden torg lørdag. Blant annet spiller Pedal & Moving Targets og vi venter oss mye folk, sier Hansen til NRK.

Med under  grensetreffet hører også Fun Run, der de besøkende får en feiende flott rundtur i Halden-distriktet i de gamle og lekre bilene fra USA.

Grensetreff Halden

Blant bilene som stilles ut vil man finne biler som ser ut som om de kommer nye fra fabrikken, og som det ligger tusenvis av arbeidstimer (og kroner) bak.

Foto: http://halden-amcar.no/