64-åringen tipset avis om mistanken mot kameraten

ILA FENGSEL (NRK.no): Den nå drapssiktede 64-åringen vurderte å gå til politiet med sin sterke mistanke mot 37-åringen, men tipset i stedet en avis.

siktede

De to mennene som er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne, nekter straffskyld.

Det opplyser 64-åringens forsvarer Aase Karine Sigmond til NRK.

Fra før er det kjent at 64-åringen reagerte på skadene på 37-åringens bil og tenkte umiddelbart på Sigrid-saken. Han sikret seg derfor bilder av bilen.

Torsdag i forrige uke ble de to mennene varetektsfengslet i fire uker. I kjennelsen fra Oslo tingrett påpekes det at 64-åringen ikke på noe tidspunkt videreformidlet mistankene og bevissikringen til politiet «til tross for at Sigrid-saken var gjenstand for enorm mediaoppmerksomhet».

– Det er nokså stor forskjell på det å ha en mistanke og det å ha så konkrete grunner at man faktisk går til politiet og sier at en god bekjent av deg har noe med en sak å gjøre, sa Sigmond til NRK før helgen.

Vurderte å gå til politiet

Nå viser det seg at 64-åringen ikke bare holdt mistankene for seg selv.

Ifølge Sigmond reagerte han på skadene på kameratens bil, og det han mente var en «tynn forklaring» på hva som var årsaken til skadene.

64-åringen fikk en økende mistanke om at kameraten hadde noe med Sigrid-forsvinningen å gjøre.

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne hadde vært savnet i en måned da hun ble funnet drept.

Foto: Privat / NTB scanpix

Han vurderte i en periode å gå til politiet med mistankene og bildet av bilen, men valgte til slutt å tipse en riksavis i stedet, opplyser Sigmond til NRK.

Hun vil ikke si noe om når klienten hennes tok bildet, eller når han tipset avisen.

Mannen skal også ha nevnt mistanken overfor bekjente.

– Vi kom i snakk om Sigrid-saken. Da sa 64-åringen: «Jeg mistenker at noen jeg kjenner, har noe med saken å gjøre,» fortalte en kilde NRK.no i forrige uke.

Ifølge VG Nett solgte 37-åringen en bil med mulige kollisjonsskader kort tid etter at Sigrid ble meldt savnet.

Det har ikke lyktes NRK.no å få en kommentar fra 37-åringens forsvarer, John Christian Elden.

– Ikke noe som knytter ham til funnstedet

64-åringen sitter for tiden i varetekt i Ila fengsel. Sigmond besøkte ham der i dag for å forberede neste avhør, som er på onsdag.

– Han synes det er helt forferdelig å sitte fengslet i en så alvorlig sak. Samtidig opplever jeg at han er nokså trygg på at han i løpet av kort tid vil bli løslatt og sjekket ut av saken, sier Sigmond.

16-årige Sigrid Giskegjerde Schjetne ble for en uke siden funnet drept i et skogholt like ved 64-åringens verksted på Kolbotn. Få timer senere ble de to mennene siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap.

– Det er ikke noe som knytter ham spesielt til stedet hvor Sigrid ble funnet, men han har jo et verksted i nærheten. Men det er et poeng at det er flere som har hatt tilgang til verkstedet, blant andre den medsiktede, sier Sigmond.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Forsvarer Aase Karine Sigmond

Forsvarer Aase Karine Sigmond sier at 64-åringen er forbauset over at Sigrid ble funnet drept like ved hans verksted. I dag besøkte hun ham i Ila fengsel.

Foto: Peter von Tangen-Jordan / NRK

Politiet mener saken mot de siktede er styrket

Politiet gjorde det før helgen klart at de mener at ingen av de to mennene har alibi for tidspunktet 16-åringen forsvant. Mennene på sin side, nekter begge straffskyld.

Politioverbetjent Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt sier til VG Nett at saken mot de to siktede er blitt styrket gjennom den siste ukens arbeid, men er ellers svært sparsommelig med opplysninger.

– Vi kan dessverre ikke gå ut med informasjon som kan ødelegge etterforskningen. Vi skjønner det er et stort behov for informasjon, og vi ber om forståelse for dette, sier Metlid til NRK.