Hopp til innhold

600 selger sex på nettet

Fler enn 600 prostituerte tilbyr akkurat nå seksuelle tjenester på en nettside for eskortetjenester. Det såkalte innemarkedet i Norge er fortsatt omfattende.

Politistasjonsjef Øivind Aas - sex på nettet

Politistasjonssjef Øivind Aas er overrasket over det høye antallet sex-annonser. Bare i hans område opererer 46 prostituerte denne uken.

Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK

Norske menn som ønsker å kjøpe sex, har små problemer med å finne det de leter etter. Norske «Maria», «Fyldig blondine», og «Mrs, Julia», tilbyr alle sex til de som er villige til å betale.

På en enkelt nettside fant NRK mer enn 600 annonser for sexsalg i Norge. Flere av de prostituerte reiser til hoteller landet rundt, og opplyser i annonsene hvor de befinner seg på en gitt dato.

Les også:

Overraskende mange

Sexannonser

MANGE TILBUD: Politiet sier annonsemarkedet er uoversiktlig, der antallet som selger seksuelle tjenester i annonser, ikke nødvendigvis tilsvarer det faktiske antall prostituerte.

Foto: Skjermdump

– Vi er avhengige av tips. Politiet har ikke ressurser til å overvåke dette markedet, sier politistasjonssjef Øivind Aas i Drammen. Bare i hans område opererer 46 prostituerte denne uken. Aas er overrasket over det høye antallet.

– Det er foruroligende mange. Vi kommer til å ha økt fokus på dette i tiden fremover, sier Aas.

Politiet i Drammen samarbeider tett med hotellnæringen i byen. De tipser ofte politiet, dersom de får gjester de mistenker er sexkjøpere. Flere er bokstavelig talt tatt med buksene nede.

– De fleste tilstår på stedet, og vedtar boten. Det er sjelden vi trenger å purre på innbetaling av disse bøtene, sier politistasjonssjefen.

Les også:

Avskrekkende effekt

I går kom en evalueringsrapport som fastslår at prostitusjonen i Norge er redusert etter at sexkjøpsloven ble innført.

Ifølge Vista Analyse, som står bak evalueringen, er innemarkedet redusert med 10–20 prosent. Stasjonssjef Aas tror loven har hatt en avskrekkende effekt på enkelte.

– Mitt inntrykk er at flere vegrer seg for å kjøpe sex, etter at loven kom. Men vi har ingen tall som viser at prostitusjonen er redusert. Så lenge salg av sex fortsatt er lovlig, blir dette vanskelige saker for politiet, mener Aas.

– Dere slår bare til dersom dere får tips. Betyr ikke det at sexkjøpere kan operere ganske fritt i Norge?

– Det er ikke straffbart å selge sex. Vi kan bare aksjonere når vi får konkrete opplysninger om kjøp av slike tjenester på overnattingssteder, sier Aas.