Malte 600 kvadratmeters veggmaleri

Et veggmaleri på 600 kvadratmeter stod ferdig i Moss i dag.

Veggmaleri i Moss

Phlegms veggmaleri på Peterson-tomta i Moss er ferdig.

Foto: Anders Winlund / NRK

Industriområdet i Moss preges ikke lenger av mosselukt og maskiner, men av samtidskunst. Den engelske gatekunstneren Phlegm, har brukt to uker på å forvandle en industrivegg til et stort murmaleri på hele 600 kvadratmeter.

Phlegm er en mediesky person, han vil verken vise ansiktet sitt eller gi intervjuer, han vil at kunsten skal tale for seg selv uten å gi føringer for publikum.

– En kommentar

– Jeg opplever det som en kommentar til mye av det som skjer industrielt, etter at industrien i Moss er borte, så kan det være en kommentar: hva skjer nå, hva er det, hva skal det bli, sier Trine Lise Heilmann, som er nabo og har fått utsikt det det gedigne maleriet fra vinduene sine.

Kunstneren har gjort arbeidet gratis. Det er Urban samtidskunst og Galleri Lauritzen som har tatt initiativ til prosjektet, som en gave til byen.

– Veldig mektig

Kari Lauritzen

Kari Lauritzen i Galleri Lauritzen.

Foto: Anders Winlund / NRK

– Jeg vil tro at folk vil sette pris på det. Det er veldig mektig, veldig stort. Folk er veldig glad i Peterson-tomta her. Det her er det nye kultursenteret i Moss, og da vil jo det passe perfekt inn egentlig, sier Kari Lauritzen i Galleri Lauritzen.

Phlegm er en anerkjent kunstner internasjonalt, men nølte ikke med å si ja til prosjektet.

– Det er stort, som den veggmalerikunstneren han er, må vi sette pris på det og takke for at han hadde tid til det, mener Lauritzen.

Industriområdet i Moss preges ikke lenger av mosselukt og maskiner, men av samtidskunst. Den engelske gatekunstneren Flem, har brukt to uker på å forvandle en industrivegg til et stort mur-maleri på hele 600 kvadratmeter:

Se TV-reportasjen. (Foto: Anders Winlund)