Hopp til innhold

Bot for Hellbilliesfall

Vokalist i Hellbillies, Aslag Haugen, brakk nakken og begge hendene da han falt fra scenen under Skiippagurra-festivalen.

Hellbillies- vokalist Aslag Haugen snakker ut etter fallet

Hellbillies måtte avlyse store deler av sin planlagte turnè etter at vokalist Aslag Haugen falt fra scenen under Skiippagurra-festivalen.

Foto: KNUT ERIK KNUDSEN / Scanpix

Skiippagurra-festivalen i Tana må betale 40.000 i bot for dårlig sikring av scenen under festivalen i fjor sommer.

Brakk nakken og hendene

Hellbillies-vokalist Aslag Haugen brakk nakken og begge hendene da ha falt fra scene under en spillejobb på festivalen. Scenen som var om lag 1,7 meter høy hadde ikke fallsikring, selv om det er påkrevd i arbeidsmiljøloven. Dette førte til at Haugen nesten ble lam og at gruppa måtte avlyse store deler av sin planlagte turnè.

Hellbillies har tidligere fått erstatning gjennom sitt forsikringsselskap for tapt arbeidsinntekt, skriver Hallingdølen.

– Burde vært bedre sikret

Det er Østfinnmark politidistrikt som etter ordre fra Troms og Finnmark statsadvokatembeter har gitt Stiftelsen Skiippagurrafestivalen forelegget.

Politiinspektør Ellen Katrine Hætta i Østfinnmark politidistrikt sier scenen burde vært bedre sikret.

– Skippagurra-festivalen har det overordnede ansvaret som hovedvirksomhet, og det er dem som ikke har sørga for at sikkerheten var ivaretatt. Vi ser alvorlig på det, fordi det i dette tilfellet var en person, og en arbeidstaker, som ble hardt skada, sier Hætta.