39-åring siktet for uaktsomt drap

En 39-åring er siktet for uaktsomt drap og har sittet i avhør hos politiet i ettermiddag etter påkjørselen i Ullensaker tirsdag der Jeff Mwangi Kwirikia omkom.

Siktet for bildrap

Politiet tror bilen inne i denne denne garasjen er bilen som kjørte på Jeff Mwangi Kwirikia tirsdag.

Foto: NRK

Mannen kom seg selv til politiet torsdag og sa han visste hvor ulykkesbilen sto, opplyste politiet på en pressekonferanse.

De bekrefter at mannen er siktet for uaktsomt drap etter påkjørselen i Ullensaker tirsdag der 54 år gamle Jeff Mwangi Kwirikia, faren til Stella Mwangi, døde momentant da han ble påkjørt. Sjåføren stakk fra stedet.

LES: Stella Mwangis far påkjørt og drept

LES: Politiet ber sjåføren om å melde seg

Viste politiet ulykkesbilen

39-åringen viste politiet hvor bilen som var involvert i ulykken er. Bilen stod på foreldrenes adresse, ikke på mannens adresse. Politiet sier foreldrene ikke er mistenkt for å ha ført bilen.

– Han sa han visste hvor på bilen vi har søkt etter befant seg. Vi tok hånd om mannen og kjørte til adressen han oppga. I garasjen sto det en Citroën Berlingo 2009-modell med kollisjonsskader i frontruten og på siden, sier lensmann Morten Huse i Ullensaker.

Politiet sier skadene på bilen samsvarer med de vitneopplysningene politiet har fått fra personer som observerte bilen i etterkant av ulykken.

– Vi vet ikke hvem som førte bilen, men vi mistenker 39-åringen for det, sier Morten Huse.

Mannen var ikke i politiets søkelys før han selv kom til politiet og sa han visste hvor bilen var.

Han er nå siktet for straffelovens paragraf 239,1, som lyder «Den som ved bruk av motorvogn forvolder en annens død. Straffes med fengsel inntil tre år, under skjerpende omstendigheter inntil seks år».

Politi Ullensaker

Politiet på stedet der bilen som ble brukt da Jeff Mwangi Kwirikia ble påkjørt og drept ble funnet.

Kom sammen med kona

– Mannen kom sammen med sin kone for å snakke med politiet. Han var preget av stunden. Vi vil avhøre siktede, og hva han forklarer får vi se etter hvert. Vi vil også avhøre flere vitner for å bedre få oversikt over hva som skjedde, sier Huser.

Videre vil politiet arbeide videre med spor i garasjen og på bilen.

Politiet sier de fortsatt ønsker tips fra publikum i forbindelse med ulykken. Til nå har de har fått inn over 50 tips i saken, de fleste fra folk som har sett bilen etter ulykken på fylkesvei 454 på Dal i Akershus ved 14-tiden tirsdag, opplyser politiet.

Store indre skader

Politiet sier at skadene hos avdøde viser betydelige indre skader.

– Ifølge rettsmedisinsk institutt har døden etter all sannsynlighet inntrådt umiddelbart etter påkjørselen, sier Huser.