37-åring drapssiktet

Politiet mener den drapssiktede og offeret kjente hverandre fra før.

Drap Moss

DØDE PÅ OPERASJONSBORDET: En 33 år gammel mann er død etter knivstikkingen i Moss mandag kveld.

Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

– Da politiet tok seg inn i leiligheten, var det to personer der i tillegg til offeret. Den ene, en 37 år gammel mann, ble pågrepet umiddelbart. Han er siktet for forsettlig drap, opplyste politiadvokat Bjørn Rudningen Thune på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Det var litt over klokken 18 mandag kveld at politiet sammen med helsepersonell tok seg inn i en leilighet på Jeløy i Moss.

Der fant de en mann med alvorlige knivskader. 33-åringen fikk førstehjelp og etter hvert fraktet til Ullevaal universitetssykehus.

Klokken 00.55 døde han på operasjonsbordet, opplyser politiet.

Avhøres i løpet av dagen

– 37-åringen som er pågrepet ble satt i arresten. Han er ikke avhørt av politiet ennå, men vi forventer å gjøre det i løpet av dagen. Han vil etter all sannsynlighet bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag, fortalte Thune på pressekonferansen.

Drapet skjedde hjemme i en leilighet i Øisteins gate på Jeløy. Ifølge politiet skjedde knivstikkingen hjemme i leiligheten til en 59 år gammel mann.

Han har foreløpig status som vitne i saken, ifølge politiet.

– De tre kjenner hverandre fra før, og har tilknytning til et rusmiljø i Moss. Vi ønsker ikke å komme med flere opplysninger om deres relasjon, men både gjerningsmannen og den avdøde er kjent av politiet og domfelt en rekke ganger tidligere, sier politiet.