30 elbiler stoppet av politiet i kollektivfeltet

Politiet stoppet 30 elbiler på E18 inngående ved Holtekilen i Bærum i morges, fordi de kjørte i kollektivfeltet uten passasjer.

Elbil i kollektivfeltet

I forrige uke kom vedtaket fra Statens vegvesen om at kun 'kompiskjøring' er tillatt for elbiler i kollektivfeltet på E18 i morgenrushet. Bildet er tatt tidligere og har ingenting med dagens kontroll å gjøre.

Foto: Trine Bråthen / NRK

I forbindelse med oppussingen av Smestadtunnelen har Statens vegvesen bestemt at elbiler uten passasjerer ikke får kjøre i kollektivfeltet på E18 inn mot Oslo mellom klokka 7 og klokka 9.

– De som i dag ble stoppet slapp unna med tilsnakk, men politiet skal holde nye kontroller og da blir det gitt bøter, sier Stig Wettre-Johnsen, leder av fellesoperativ seksjon i Asker og Bærum politidistrikt.

Boten for å kjøre alene i elbilen er på 4200 kroner.

Mange slapp unna

Mens kontrollen pågikk, passerte det drøyt dobbelt så mange elbiler uten passasjer som politiet ikke fikk stanset, opplyser Wettre-Johnsen til NRK.

Stig Wettre-Johnsen

- Ved de neste kontrollene vil politiet skrive ut bøter til elbiler som sniker i kollektivfeltet, sier Stig Wettre-Johnsen hos Asker og Bærum politidistrikt.

Foto: Jørgen Eide / NRK

– Det viser at det ikke er blitt tilstrekkelig endring ennå, til at vi kan unnlate å følge opp med kontroller videre framover, sier han.

Politiet i Asker og Bærum vil fortsette å holde kontroller av elbiler i kollektivfeltet når de har ledige ressurser.

– Det er viktig at samferdsel flyter, og det er vår oppgave å underbygge respekten for skiltene, slik at trafikkflyten blir som den skal være. Skiltet med elbilrestriksjoner er kommet opp for å ivareta kollektivtransporten, slik at den flyter godt inn mot Oslo.