3 X Borges sikret elitespill

Celso Borges ble den store helten på Fredrikstad Stadion da FFK utklasset Hønefoss i kvaliken.

Med 4-0 på hjemmebane vant FFK imponerende 8-1 totalt over Hønefoss.

I sentrum var en mann fra Costa Rica. Celso Borges` tre scoringer er nok til å gi spissen heltestatus i byen.

– Jeg er så overveldet! Laget var fantastisk, publikum var fantastiske - jeg vet ikke hva jeg skal si - jeg er veldig glad nå, sier han til NRK.

LES OGSÅ:

Kulda fikk gutta til å løpe

Og det til tross for at han måtte spille kamp i en bitende kulde på Fredrikstad Stadion.

– Dette tror jeg er en opplevelse en kun får en gang i livet, men det så ut som om kulda var bra for oss - alle løp hele tiden, gliser han...

SLIK BESKRIVER PLANKEHAUGEN BORGES:

Skal feire med gutta

Alle forventet at FFK skulle rykke opp foran årets sesong, men ting gikk ikke helt etter planen og FFK måtte ut i kvalifiseringsspill mot både LøvHam og Hønefoss. Likevel er Borges fornøyd med måten laget har fremstått på i år.

– Det har vært en god sesong for oss. Vi har hatt et godt forsvar som har gjort oss muligheten til å gå frem på banen for å score mål. Jeg vil gi kred til alle på laget, sier Borges Ydmykt.

– Hvordan skal du feire opprykket?

– Sammen med gutta og jeg ser frem til det, avslutter FFKs toppscorer.

LES OGSÅ:

– Vanskeligere enn folk tror

Raio Piiroja kunne før sesongen kjøpe seg ut av sin kontrakt med FFK, men valgte likevel å bli i klubben. Nå angrer han ikke på avgjørelsen - til tross for at han da måtte spille i førstedivisjon.

– Alle tror det er en enkel serie å spille, men vi har kun hatt en enkel kamp i år. Vi har måttet jobbe hardt for våre poeng. Det er ikke så enkelt som det virker, sier han.

Det at laget nå er kvalifisert for eliteserien varmet Piiroja - og det til tross for 10 minusgrader under kampen.

– Det er bare fantastisk. Det var veldig kaldt, men det føltes varmt i hjertet med så mange mennesker på stadion.

Bygger videre på den nåværende stallen

Trener Tom Freddy Aune måtte selv felle noen tårer etter at kampen var over. Det at hans lag skulle vinne 8-1 i en kvalik hadde han ikke trodd på før oppgjørene ble spilt.

– Dette har vi kjempet lenge for og det har vært knallhardt. Det som skjer nå er vanskelig å sette ord på, sier en gråtkvalt Aune.

– Blir det store endringer i troppen som skal spille eliteserie neste år?

– Vi skal konsentrere oss om den gjengen vi har nå og bygge videre på det. Kontinuitet er viktig og vi skal kjempe for å bli bedre neste år, sier han.