25 millioner kroner til Fornebubanen

For første gang er Fornebubanen inne på statsbudsjettet. Regjeringen vil bevilge 25 millioner kroner til planlegging.

Fornebubanen med knutepunkt på Skøyen

PENGER TIL PLANLEGGING: Fornebubanen får 25 millioner kroner til planlegging i statsbudsjettet. Den underjordiske T-banen mellom Majorstua og Fornebu skal etter planene står klar i 2021/22.

Foto: Illustrasjon Placebo Effects for Ruter As

– Det synes jeg er veldig gledelig. Planlegging koster penger. Staten signaliserer en tydelig vilje om at man ønsker en utbygging av Fornebubanen, sier stortingsrepresentant Hårek Elvenes (H) fra Akershus.

Hårek Elvenes

– TYDELIG VILJE: – Staten signaliserer nå tydelig vilje om at man ønsker Fornebubanen, sier stortingsrepresentant Hårek Elvenes (H) om dagens bevilgning.

Foto: Høyre

Den underjordiske Fornebubanen mellom Majorstua og Fornebu skal etter planene stå klar i 2021/22. Den kommer til å koste ti milliarder kroner og er et spleiselag mellom stat, grunneiere på Fornebu og bompenger fra bilister. Staten står for halvparten av kostnadene.

Ruter utålmodig

For et par uker siden etterlyste Ruter fortgang i planleggingsarbeidet dersom T-banen skal bli klar etter oppsatt plan. Fylkesordfører i Akershus Anette Solli (H) garanterte at Ruter raskt vil få politisk klarsignal blant annet for forprosjektet for selve banen og bestilling av vogner. Hun sto også fast på at det fortsatt er realistisk at banen faktisk står ferdig i 2021 som planlagt.

– Følger opp løftene

I valgkampen lovte de borgerlige partiene å støtte utbygging med 50 prosent. Dagens bevilgning i statsbudsjettet viser at man følger opp løftene, mener Elvenes.

– Statens vilje manifesteres gjennom bevilgninger. Dette er penger som fylkeskommunen trenger for å holde den oppsatte fremdriftsplanen. Man har nå startet å bleke det lange lerretet for at denne banen skal se dagens lys, sier Elvenes.