24-åring tiltalt for drapsforsøk

En 24 år gammel mann fra Fredrikstad må møte for retten i mars, tiltalt for å ha forsøkt å drepe en mann på åpen gate i Fredrikstad i august i fjor.

Fredrikstad tingrett

En 24-åring må møte for tingretten i Fredrikstad i mars, tiltalt for drapsforsøk.

Foto: Arkiv / NRK

I følge tiltalen, som er signert statsadvokat Guro Hansson Bull, skal 24-åringen ha forsøkt å drepe en mann i 20-årene ved å stikke eller hugge han med en knust ølflaske i halsen.

Mistet mye blod

Mannen fikk et dypt kutt på venstre side av halsen, et kutt som gikk gjennom spyttkjertelen. Mannen mistet mye blod.

Han fikk førstehjelp av en politipatrulje som raskt kom stedet, og akuttbilen til AMK var også på plass kort tid etter. Mannen ble brakt til sykehuset med ambulanse. Uten den raske behandlingen er det spørsmål om han hadde overlevd.

I følge tiltalen skal 24-åringen også ha gått løs på en annen mann, en kar i 40-årene. Denne mannen skal ha fått en flaske i hodet, slik at han fikk hjernerystelse og kraftig hevelse i pannen. Mannen var sykemeldt en ukes tid etter hendelsen.

På åpen gate

Episoden fant sted natt til en fredag i august i fjor, og det skjedde ved gangbrua på Fisketorget i Fredrikstad. I følge tiltalten skal 24-åringen ha røyket hasj i forkant av hendelsene.

Tiltalte ble pågrepet samme natt av politiet.

Saken er berammet for Fredrikstad tingrett 31. mars, og det er satt av fire dager til behandling av saken. Advokat Harald Otterstad er forsvarer for 24-åringen, mens statsadvokat Guro Hansson Bull selv skal prosedere som aktor. Gry Hege Ahlgren er bistandsadvokat.