18 arrestert etter slåsskamp blant fotballpøbler

Politiet har arrestert 18 personer mellom 16 og 30 år etter at såkalte casuals fra Lillestrøm, Vålerenga og svenske klubber møttes for å slåss i kveld.

Politiet stanser bil knyttet til fotballbråk

STANSET: Flere av personene som hadde møtt opp for å slåss, stakk av gårde i biler. Her kontrollerer politiet en av bilene i etterkant av oppgjøret. Bildet er tatt klokken 17.14 mellom Grorud og Stovner på riksvei 4.

Foto: 03030-tipser

Politiet sier masseslagsmålet ikke er relatert til noen fotballkamp, men at personene møttes kun for å slåss.

– Vi fanget opp et planlagt møte mellom det vi kan karakterisere som fotballpøbler knyttet til Lillestrøm og Vålerenga, samt noen svenske borgere. De møttes for et slagsmål på grensen mellom Oslo og Romerike, sier operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt.

Den første politipatruljen meldte om slagsmål i 17-tida lørdag.

Strømsborg sier det var flere personer til stede enn dem politiet fikk tak i. 18 personer i alderen 16 til 30 år sitter nå arrestert i Lillestrøm. Det er både norske og svenske borgere blant disse.

Bøter og utestengelse

– Nå er de satt i midlertidig arrest. Vi forventer at de blir bøtelagt med forholdsvis høye bøter, og at vi i tillegg starter en prosess lignende den vi hadde i fjor, da flere personer ble utestengt fra fotballkamper og utesteder, sier Strømsborg.

– Hva vet dere om foranledningen til dette?

– Det vet vi ikke mye om, bortsett fra at det var avtalt på forhånd.

Ingen av de arresterte hadde behov for hjelp fra legevakten, opplyser politiet.

– Noen er i ferd med å bli løslatt, mens andre må sitte litt lenger på grunn av narkotikapåvirkning, sier Strømsborg.

Laster kart, vennligst vent...

MØTTES FOR Å SLÅSS: 18 personer ble pågrepet for slåssing i området mellom Haugenstua og Stovner i Oslo, opplyser politiet.

17 fikk besøksforbud

I høst fikk 17 personer fra casuals-miljøet besøksforbud i Lillestrøm på alle Lillestrøm Sportsklubbs kampdager etter at politiet fant en video av en større slåsskamp.

Da politiet i Romerike gjennomførte en ransakelse etter narkotika i leiligheten til lederen i casual-klubben "Sportsklubbens Yngre (SKY)" fant de en video som viser 26 gutter barke sammen. Videoen er fra juni i år og viser to grupper med 13 personer på hvert lag som slåss.

– Som en reaksjon er alle nå ilagt et besøksforbud i seks måneder innenfor et definert område av Lillestrøm og Strømmen på alle LSKs kampdager, sa politibetjent Ørjan Jensen i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad i september.

De identifiserte som var over 18 år, fikk også en bot på 25 000 kroner hver for ordensforstyrrelser.

Casuals i lillestrøm 2013

MØTES FOR Å SLÅSS: Politiet i Romerike mener casuals-gjengene bruker fotballen som et alibi for å slåss. Bildet er fra juni 2013 og viser casuals før kampstart mellom Lillestrøm og Vålerenga.

Foto: NRK