17 års fengsel for drapet på Mohamady

En 47 år gammel mann er igjen dømt til 17 års fengsel, og også til å betale over 1.850.000 kroner i erstatning til to etterlatte. Dommen blir sannsynligvis anket til Høyesterett, sier den dømtes advokat.

Et innrammet bilde av drepte Naser Abdol Mohamady i dress mellom to lysestaker

Lagmannsretten mener også at drapet på Naser Abdol Mohamady bør straffes med en fengselsdom på 17 år.

Foto: Anne Ognedal

Borgarting lagmannsrett brukte seks dager sent i november på å komme fram til en fengselsdom på 17 år, slik Fredrikstad tingrett også gjorde. Fra de 17 årene skal det trekkes fra 539 dager 47-åringen satt i varetekt.

I tillegg til å sone, må den dømte betale oppreisning og erstatning på til sammen 1.856.393,28 kroner til to etterlatte.

Forsvarer Arild Holden sier hans klient har fått dommen forkynt, og at han har hatt en kort samtale med sin klient om saken.

Arild Holden

Advokat Arild Holden bekrefter at hans klient har fått dommen, og sier den trolig igjen blir anket.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

- Han kjenner resultatet. Etter all sannsynlighet kommer vi til å anke, både på de sivilrettslige kravene og på straffeutmålingen, sier Holden.

De mener altså at erstatnings- og oppreisningsbeløpene er for høye. Samtidig mener de strafferammen er for streng, som i dommen fra tingretten.

Anket for lav strafferabatt

Dommen fra tingretten var også på 17 års fengsel. Den ble anket fordi tiltalte mente strafferabatten var for liten.

– Min klient har for så vidt oppklart saken mot seg selv. Det ble pågrepet en annen person, mistenkt for drapet. Min klient meldte seg selv for politiet og fortalte at han var gjerningsmannen. I forhold til praksis er det veldig beskjedent det han har fått, nemlig ett år i strafferabatt, sa hans advokat Arild Holden i sommer.