17-åring signerte proffkontrakt med Manchester City

Keepertalentet Kjetil Haug blir proffspiller i England. – En guttedrøm som går i oppfyllelse, sier 17-åringen.

Kjetil Haug under fotballandslagets trening

Kjetil Haug (17) har signert proffkontrakt med Manchester City. Her er han under fotballandslagets trening på Ullevaal i juni.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Fotballtalentet Kjetil Haug fra Halden kom til Manchester City på akademikontrakt i fjor sommer. Reglene i engelsk fotball sier nemlig at en proffkontrakt ikke kan signeres før spilleren er 17 år.

Haug fylte 17 år i juni, og onsdag signerte han en treårs proffkontrakt for Manchester City, skriver både Halden Arbeiderblad og Sarpsborg Arbeiderblad.

– Nå er jeg en stolt gutt i Manchester. Jeg har signert en treårskontrakt, noe som er veldig stort. Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse, sier Haug til NRK.

– Har gjort noe riktig

Kjetil Haug

Haug prøvespilte for flere klubber da han var 15 år. Her er han hos Manchester United.

Foto: Privat

Allerede som 15-åring ble Haug regnet som et av landets største keepertalenter, og var ønsket av flere av engelske toppklubber.

Etter å ha vært på prøvespill hos blant annet Arsenal, Manchester United og Everton falt valget til slutt på Manchester City.

Den unge spilleren hadde ikke forventet at proffkontrakten skulle komme etter bare ett år.

– Jeg er fortsatt bare 17 år og har mange år på å vise meg frem. Men det viser at på det ene året jeg har vært her, har jeg mest sannsynlig gjort noe riktig og vist frem det jeg har. Det har tydeligvis vært nok, sier Haug.

Laster Twitter-innhold

Mål om 1.-keeper

Østfoldingen har blant annet blitt sammenlignet med den tidligere keeperkjempen Peter Schmeichel av den engelske avisen Daily Mail.

Haug startet sin karriere i Kvik Halden til han var 14 år. Etter det spilte han halvannet år i Sarpsborg 08.

Men selv om kontrakten med City er signert, betyr ikke det at Haug kommer til å hvile på laurbærene.

– Det bare ett steg på veien, for målet er ikke nådd enda. Det er fortsatt mye hard jobbing som gjenstår.

– Første mål nå er å komme meg ordentlig inn i U21-gruppa, få noen kamper og jobbe meg inn der. Utover sesongen vil jeg eventuelt ta opp kampen om en 1.-keeperplass der. Jeg holder fortsatt U18-alder, så om jeg ikke får nok spilletid på U21-laget kan jeg alltids bruke det som en kamparena. Men hovedmålet er å ta plassen som 1.-keeper på U21-laget, sier 17-åringen.

Vi møtte keeperstjernen Kjetil Haug som spiller for Manchester City.