17-åring livstruende skadet etter stupeulykke

Skadene til en 17-åring betegnes som livstruende etter en stupeulykke etter stengetid på Tøyenbadet i Oslo torsdag.

Drukning i Tøyenbadet

LIVSTRUENDE SKADET: En 17 år gammel gutt ligger livstruende skadet på sykehus etter en stupeulykke på Tøyenbadet i Oslo.

Foto: Peter von Tangen-Jordan/NRK

Ulykken skjedde rundt klokken 20 torsdag kveld. Gutten hadde tatt seg inn på Tøyenbadet sammen med noen kamerater fire timer etter stengetid. Under hopping ble 17-åringen alvorlig skadet. Etter det NRK kjenner til skal gutten ha hoppet fra tre meter.

Gutten ble liggende livløs i vannet, og de han badet med varslet om ulykken. To politimenn som ikke var i tjeneste, men som tilfeldigvis kom forbi, stupte ut i vannet og fikk gutten på land.

Grete Lien Metlid

TRAGISK ULYKKE: – Det er ingenting som tyder på at dette er noe annet enn en tragisk ulykke, sier Grete Lien Metlid i Oslo-politiet.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Ambulanse ble tilkalt og ambulansepersonell utførte hjerte- og lungeredning på stedet, før gutten ble fraktet til sykehus.

Fredag formiddag betegnet Ullevål sykehus skadene som livstruende. Etter det NRK kjenner til er gutten nå overført fra Ullevål sykehus til Rikshospitalet etter ulykken. Årsaken er hans unge alder.

Betegnes som en ulykke

Politiet har ikke full oversikt over hendelsesforløpet, men har hentet inn en overvåkningsvideo fra anlegget på Tøyen i Oslo.

– Vi har sett på videoen, men jeg ønsker ikke å gå i detalj om hva den inneholder, sier leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid til NRK.

Politiet gjorde torsdag innledende undersøkelser på Tøyenbadet. De har også snakket med guttegjengen som var sammen med 17-åringen da ulykken skjedde.

– Det er ingenting som tyder på at dette er noe annet enn en tragisk ulykke, sier Metlid.

NRK har vært i kontakt med Rikshospitalet fredag. De ønsker ikke å utdype hva slags skader 17-åringen ble påført etter ulykken.