16 nye Ryanair-ruter fra Rygge

Det irske selskapet satser for fullt på Østfold-flyplassen.

Pål Tandberg

Pål Tandberg jubler over nye destinasjoner fra Moss Lufthavn Rygge.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Det er Nettavisen som skriver om storsatsingen fra Ryanair.

Lavprisselskapet etablerer nå en base på Rygge og skal ha tre fly på flyplassen fast fra mars neste år.

– Det er stort for oss at et av Europas største flyselskap satser så stort på oss. Med så mange internasjonale ruter vil det være med på å bygge opp flyplassen veldig raskt, sier administrerende direktør ved Rygge Sivile Lufthavn, Pål Tandberg.

Nye ruter

Selskapet satser nå på 16 nye ruter fra Rygge.

Tandberg sier også at det blir flere arbeidsplasser ved flyplassen. Han anslår at det blir femti nye stillinger.

Moss Lufthavn Rygge

Ryanair starter 16 nye ruter fra Rygge.

Foto: Moss lufthavn Rygge

– Da er vi rundt 300 totalt og vi er nå den største arbeidsgiveren i Rygge. Men det viktigste er at vi tar tak i regionutviklingsdelen og ser på hva ringvirkningene kan bli.

Vurderer større satsing

Ryanair får nå totalt 22 ruter fra Rygge. I tillegg har Norwegian 16 ruter fra flyplassen.

– Det er mange grunner til at vi satser så hardt på Rygge. Bilettsalget har vært veldig sterkt fra første dag av. I tillegg har flyplassen vist en enorm effektivitet og vi har ikke hatt noen problemer, sier markedssjef i Ryan Air, Erik Elmsäther til NRK.

Han varsler nå at flyselskapet vurderer å trappe opp satsingen i Norge ytterligere.

– Nå har vi to flyplasser å ta av med 150 potensielle destinasjoner. Vi har bare skummet toppen på det norske flymarkedet, her der det masse å ta av, sier han.

– Kan spare penger

– Vi er henrykte over å kunne annonsere Oslo Rygge som vår 37. base, den første i Norge. Disse 16 nye rutene fra Oslo Rygge kommer i salg fra i morgen. Med totalt 22 lavprisdestinasjoner fra Oslo Rygge neste sommer kan norske konsumenter og besøkende spare penger i disse finanskrisetider ved å velge Ryanair's billige billetter, sier Ryanair-sjef Michael O'Leary til Moss Avis.

– Vi regner med å frakte circa 1,7 millioner passasjerer til og fra Rygge neste år. Dette er en million mer enn med Torp, fortsetter O'Leary.