150 personer leter etter savnet dement mann (84)

Dersom letingen etter den savnede mannen på Gol ikke gir resultater, trappes leteaksjonen ned i løpet av kvelden. Politiet aner fortsatt ikke hvor 84-åringen er.

Leteaksjon Gol

SØK: Norsk Folkehjelp saumfarer i boligstrøkene og terrenget rundt Gol sentrum.

Foto: Norsk folkehjelp

– Vi skal i dag gjøre finsøk i Gol sentrum, lete langs elven og søke med drone i lufta, sier politiførstebetjent Bjørn Egil Lande i Nordre Buskerud politidistrikt til NRK.

Mannen ble meldt savnet på onsdag fra et sykehjem i Gol og siden har mellom 80–100 personer lett etter ham.

Når NRK snakker med politiet søndag formiddag er hele 150 personer i sving i leteaksjonen.

De har blant annet gått gjennom overvåkningskameraer, vært hos alle han kjenner i Gol og lett i stor omkrets rundt sentrum uten å finne ut noe.

– Vi har snudd Gol opp ned, men vi aner rett og slett ikke hvor han er. Vi har heller ingen teorier om hva som har skjedd med han, sier Lande.

Den savnede er mellom 170 og 175 centimeter høy, han er slank og har glatt hår og briller. Han var iført olabukse og en mørkeblå genser med striper. Mannen beskrives som lut og framoverlent.

Trapper ned

Leteaksjon Gol
Foto: Norsk folkehjelp

Dersom den fysiske letingen etter mannen ikke gir noen resultater i løpet av kvelden, blir leteaksjonen trappet ned fra i morgen av.

– Da må vi sette oss ned, samle inn informasjon og vurdere hva vi skal gjøre videre, sier Lande.

Mobilisering i sosiale medier

I tillegg til letemannskaper fra Røde Kors, Norges redningshunder, sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp, har altså mange av innbyggerne på Gol i helgen lett etter sambygdingen.

– Folk på Gol har mobilisert via Facebook og ekstremt mange personer har møtt opp for å hjelpe. Det er veldig bra, sier Lande.

Leteaksjon Gol

Mellom 80–100 frivillige har lett etter mannen siden onsdag.

Foto: Norsk folkehjelp