15 år gammel jente siktet for drap

ASKER/OSLO (NRK): En kvinnelig ansatt er drept ved en institusjon i Asker. Ifølge politiet er en jente som bor ved institusjonen siktet for drapet.

Små enheter i Vollen i Asker

ETTERFORSKER: En ung jente er pågrepet, og siktet for å ha drept en kvinne som jobbet på institusjonen Små enheter i Vollen i Asker.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

I en pressemelding skriver politiet at de i natt rykket ut til institusjonen Små enheter i Vollen i Asker etter melding om at en kvinne var alvorlig skadet.

– Vi kan bekrefte at politiet i Asker og Bærum fikk en melding klokken 02.09 om at en person var alvorlig skadd på en institusjon som ligger i Vollen i Asker. Politiet rykket ut og det ble raskt konstatert at personen var død, sier politiinspektør Kjersti Lauvsnes i Asker og Bærum politidistrikt til NRK.

Ifølge politiet er det en kvinne født i 1983, som jobbet ved institusjonen, som er drept.

Jenta er kjent for politiet

Politiet bekrefter på en pressekonferanse tirsdag formiddag at en jente på 15 år er pågrepet og siktet for drap. Hun er beboer ved institusjonen, og ble pågrepet på stedet uten dramatikk.

– Hun er kjent for politiet fra tidlige voldhendelser. Vi har vært i kontakt med Små enheter tidligere for å bistå med noe tilrettelegging rundt henne, sa politimester Terje Nybøe på pressekonferansen.

Jenta har fått tilsyn av lege og det vurderes nå om hun skal utredes ytterligere. Hun vil derfor ikke bli fremstilt for varetektsfengsling i dag.

NRK har vært i kontakt med advokat Cecilie Nakstad som forsvarer den 15 år gamle jenta. Hun ønsker ikke å kommentere skyldspørsmålet før hun har snakket med sin klient.

Avhører daglig leder

NRK har forsøkt å komme i kontakt med institusjonen Små enheter i Asker. Daglig leder, som skal uttale seg i saken, blir nå avhørt om saken av politiet.

Institusjonen opplyser likevel at alle beboere og ansatte er tatt hånd om, og at de har fulgt alle prosedyrer som skal følges i slike saker.

Advokat Terje Korneliussen er utnevnt til bistandsadvokat for kvinnens etterlatte.

– Jeg har vært i kontakt med politiet i dag der jeg har fått en kort orientering om saken. Jeg har fått vite at det er en rekke etterlatte her, som jeg skal representere. I dag er ikke dagen for å ta kontakt. Dette vil jeg gjøre i morgen, sier Korneliussen.

Kvinne drept i Asker

BÅRET UT: Den ansatte blir båret ut av huset for å sendes til obduksjon.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Har sperret av området

Politiets kriminalteknikere jobber på stedet, og har sperret av hele tomta. Det blir også holdt vakt rundt huset institusjonen holder til i.

Ifølge VG skal politiet ha beslaglagt en kniv som skal være drapsvåpenet.

Institusjonen Små enheter er et tilbud for ungdom med behov for psykiatrisk overvåkning og oppfølging.

Her bor det blant annet ungdom med traumer, ADHD eller ungdom som har vært utsatt for overgrep.

Institusjonsbygget der drapet skjedde ser ut som et vanlig bolighus, og ligger i et rolig område i Vollen i Asker. Det er ikke merket som en institusjon.

Pressekonferanse om drapet på institusjon i Asker

VIDEO: PRESSEKONFERANSE:Politiinspektør Stine Karlsen, politimester Terje Nybøe og politiinspektør Ketil Thue fra pressekonferansen på politihuset i Asker og Bærum.

Krimteknikker ved Små enheter

TEKNISKE UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere har kommet til huset og jobber nå på stedet.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK
Kvinnelig ansatt drept på institusjon i Asker

SPERRET OMRÅDET: Politiet har sperret av området rundt institusjonen og holder vakt rundt huset.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK