13 års fengsel for konedrap

Den 45 år gamle irakeren som drepte kona og puttet henne i fryseren, må belage seg på mange år i fengsel.

Kripos Hemsedal

Den drepte kvinnen ble funnet i en sokkelleiligheten i Hemsedal. Kripos ble raskt koblet inn i etterforskningen.

Foto: Tordis Gauteplass

Etter en samlet vurdering av alle omstendighetene ved drapet, fastsettes straffen til fengsel i 13 år, står det i dommen fra Hallingdal tingrett. Dommen er enstemmig

Mannen var sjalu på konas vestlige livsstil, forklarte han under rettssaken. Ifølge dommen drepte han henne 9. desember 2014 mens barna lekte i et annet rom i leiligheten i Hemsedal. Dødsårsaken var kvelning.

Under rettssaken i tingretten la aktor ned påstand om fengsel i tolv år og seks måneder for 45-åringen. Dommen som nå foreligger er noe strengere.

– Synes dommen er streng

Mannen har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen og ble orientert om dommen av sin advokat Knut-Ole Bakke-Hansen torsdag kveld.

– Hans første reaksjon er at dommen er streng, og han vil nå bruke et par dager på å bestemme seg om han orker en ny runde i retten, sier Bakke-Hansen.

Både den drepte kvinnen og den tiltalte ektemannen er opprinnelig fra Irak. De to barna de har sammen ble tatt hånd om av barnevernet etter drapet

Oppreisning og erstatning til barna

I tillegg til fengselsdommen, er mannen dømt til å betale oppreisning på 300.000 kroner til hvert av barna. I dommen heter det at barna trolig har hørt moren skrike, samt at de har hørt voldshandlingene i forkant av drapet.

45-åringen må også betale en erstatning på i underkant av 9.000 kroner til begge barna. Han fradømmes dessuten arveretten etter kona.