Hopp til innhold

13 års fengsel for å ha drept kamerat med pizzaskjærer

To brødre er dømt til 13 års fengsel hver for å ha drept en kamerat på Holmlia i Oslo med en pizzaskjærer og en kniv.

Brødre tiltalt for drap på Holmlia

DREPT I LEILIGHET: En 22 år gammel mann ble drept i leiligheten til to brødre som nå er dømt for drapet.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Drapet på den 22 år gamle norsksomaliske mannen skjedde hjemme hos brødrene i en leilighet på Holmlia den 19. februar i år.

Bakgrunnen for drapet skal ha vært at avdøde skyldte en av brødrene penger for hasj, og at brødrene var provosert over at offeret hadde omtalt familien deres på en nedsettende måte.

Ifølge dommen har de to brødrene på henholdsvis 21 og 23 år banket opp offeret, før de kuttet ham med en pizzaskjærer og stakk ham med en kniv. Flere av stikkene var dødelige eller potensielt dødelige.

Gjemte offeret i et skogholt

Etter drapet gikk den ene broren ut for å kjøpe kokain, som de to inntok sammen i leiligheten drapsnatten. Deretter bandt de sammen offerets armer med en ladekabel og pakket ham inn i en søppelsekk.

Etter å ha vasket leiligheten, dusjet og skiftet klær fraktet de avdøde i en bil, men denne skled av veien etter 500 meter. Det endte med at de bar den døde et kort stykke fra bilen og etterlot ham under en madrass.

Tidlig om morgenen ringte den eldste broren til politiet og erkjente drapet samtidig som han forklarte hvor de hadde lagt offeret.

Må betale erstatning

Retten fant bare én formildende omstendighet i saken, nemlig at de to brødrene avga en uforbeholden tilståelse. Retten mener samtidig at det er så mange tekniske spor og tilknytningspunkter i saken at de sannsynligvis ville ha blitt dømt også uten den uforbeholdne tilståelsen.

Brødrene må også betale oppreisningserstatning til offerets foreldre på til sammen 400 000 kroner.