Hopp til innhold

12 innbrakt i arrest på Rudskogen

12 personer har i løpet av natten blitt tatt hånd om av på politiet på Rudskogen i Rakkestad. Tre personer har blitt innbrakt for det som skal være en alvorlig voldsepisode.

Gatebilfestival

Gatebilfestivalen har tatt mye av politiet i Østfolds oppmerksomhet i natt. Totalt ble tolv personer innbrakt i arrest i løpet av natten.

Foto: Joachim Ose / NRK

Ni personer har blitt innbrakt av politiet for ordensforstyrrelser på Rudskogen i Rakkestad. Gatebil-festivalen har pågått der siden torsdag. Tre personer har i løpet av natten blitt innbrakt av politiet på bakgrunn av en voldssak.

– Det er snakk om en forholdsvis alvorlig voldssak, forteller operasjonsleder ved politiet i Østfold, Arne Haraldsstad, til NRK.

De tre innbrakte skal ha angrepet minst fem personer, rimelig uprovoset ifølge politiet. Det skal være snakk om tannskader, en brukket kjeve og andre skader.

Til VG opplyser politiet at de tre som ble pågrepet for uprovosert vold skal være tre utenlandske menn. Ifølge avisen skal det være snakk om en svensk statsborger og to fra Estland, som alle er i 20-årene.

Operasjonsleder Ingar Signebøen i Øst politidistrikt sa tidlig søndag morgen at politiet bare rakk å ta de verste tilfellene på Gatebil.

– Det har vært veldig mye fyll med hva det medfører av problemer, forteller Signebøen.

Forholdsvis rolig natt ellers i Østfold

  • Kl. 20.22: Fikk politiet melding om en trafikkulykke ved tollstasjonen på Ørje. En personbil havnet på taket, men alle de fire som satt i bilen kom seg ut uten alvorlig personskade. De fire ble sendt til sykehus for helsesjekk.
  • Kl. 22.21: En bil i nordgående felt på E6 i Rygge kjørte inn i autovernet og "snurret" i veibanen. Ingen ble skadet i trafikkulykken.
  • Kl. 00.38: Mann i 20-årene ble målt til 167 km/t i 110-sona på E6 i Rygge. Mannen ble anmeldt og politiet tok beslag i førerkortet hans.
  • Kl. 03.05: Politiet ryket ut på Hvaler etter melding om en båt som slo i fjellet ved Storesand camping. På stedet møtte politiet to båtførere som begge var beruset, nødvendige prøver ble tatt og båtførerne ble anmeldt.
  • Kl 03.18: Mann i 20-årene bortvist fra Sarpsborg sentrum etter å ha druket alkohol på offentlig sted.
  • Kl. 03.51: Rakkestad brannvesen rykket ut til Rudskogen for å sjekke en mindre brann på området. Gatebil-festivalen blir arrangert på området.
  • Kl. 04.42: En mann i midten av 40-årene ble stanset i en båt ved Skjærhalden på Hvaler. Mistenkt for promillekjøring, politiet har sikret prøver og anmeldt mannen.
  • Kl. 04.44: Mann i begynnelsen av 20-årene bortvist fra Fredrikstad sentrum. Mannen var kranglete ved et utested.
  • Kl. 05.34: Mann i 20-årene anmeldt for promillekjøring i Moss. Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort.
  • Kl. 05.48: Mann i midten av 30-årene bortvist fra Halden sentrum. Mannen var kranglete og beruset.