Skadet etter skyting i Paris
Foto: Philippe Dupeyrat / Afp

12 drept i fransk redaksjon

Oppsummert

12 personer er drept etter at menn med skytevåpen angrep redaksjonen til det franske magasinet Charlie Hebdo, som i 2011 ga ut Muhammed-karikaturene.

 • Ikke meldt om noe uro i sentrum

  Opp mot 200 mennesker går i Pegida-marsjen i Oslo sentrum i kveld. Det er hittil ikke meldt om noe uro i forbindelse med marsjen. Det er en motdemonstrasjon like ved. Denne marsjen er også en støtte til terrorofrene i Paris, omtrent 1000 personer deltar.

 • Politiet klar til demonstrasjoner

  Politiet forbereder seg på at spontane markeringer kan skje under Pegidas antiislamske demonstrasjon ved Rådhuset og solidaritetsmarkeringen på Youngstorget mandag kveld. Det vil være både sivilt og uniformert politi til stede begge steder.

 • Politiet vurderer sikerheten

  Det er dialog mellom Det Mosaiske Trossamfund, politiet i Oslo og PST om vakthold ved synagogen i Oslo. – Sikkerhetstiltak blir vurdert fortløpende og vil ikke bli kommentert ytterligere fra vår side, sier politiinspektør Johan Fredriksen.

 • Debatt om ytringsfriheten

  Litteraturhuset i Oslo arrangerer lørdag en debatt om ytringsfriheten som en markering mot terrorangrepet på Charlie Hebdos redaksjonslokaler i Paris. Markeringen vil foregå som en debatt etter onsdagens terrorangrep i Paris der tolv mennesker ble drept

 • Aftenposten øker sikkerheten

  Aftenposten øker sikkerheten i redaksjonslokalet sitt i Akersgata. Administrerende direktør Sondre Graver vil ikke si noe om hva slags tiltak de gjør, men avisen øker blant annet adgangskontrollen. Årsaken er at 12 personer er drept etter et angrep mot redaksjonen til det franske magasinet Charlie Hebdo.