Hopp til innhold

10.000 billetter solgt til fartsfest

10.000 personer har sikret seg billett til helgens fartsfest på Rudskogen.

F1 til Rudkogen

Redbulls formel 1-bil er det store trekkplasteret for Rudskogen motorfestival. i tillegg blir det flyshow og 'Amcar Village'.

Foto: Redbull Racing, Amcar Norge/ Ole G Henriksen Nordli / Forsvaret

Arrangørene regner selvfølgelig med at flere billetter blir solgt til Rudskogen motorfestival som lokker med både Formel 1-bil, F16-show og verdensrekordforsøk.

– Lyden og ikke minst opplevelsen av en formel 1-bil i fart er helt vanvittig, og jeg håper folk kjenner sin besøkelsestid når vi endelig har fått en fullspekket formel 1-team til Norge, sier festivalgeneral Harald Huysman.

LES OGSÅ:

Skal sette banerekord

Red Bull Racings formel 1-bil skal sette den offisielle banerekorden på den 3,2 kilometer lange traseen.

Føreren som kommer til Rudskogen Motorfestival er Sebastien Buemi, som frem til 2011 var 1. fører på Scuderia Toro Rosso, og i dag fungerer som reservesjåfør for Toro Rosso og Red Bull Racing.

Sebastien Buemi har et vell av Formel 1-erfaring etter mange tusen kilometer i et F1-sete, og i løpet av hans tre Formel 1-sesonger med Scuderia Toro Rosso, fikk han 29 mesterskapspoeng.

Men det er ikke bare i bil det skal settes rekord. Det skal også være et Guinness rekordbok rekordforsøk under festivalen.

To longboardutøvere skal prøve å komme seg inn i den historiske boken. De norske gutta skal stå på longboard etter bil i over 130 kilometer i timen.

LES OGSÅ:

Skryter av Rudskogen

Tommy Rustad har også meldt sin ankomst og lover show på asfalten.

– jeg kommer med min Volvo S60 og skal kjøre oppvisning lørdag og Søndag. Dette gleder jeg meg til. Jeg har kjørt noen runder med diverse biler på banen nå og det er fryktelig morsomt. Nå er ikke Rudskogen bare Rudskogen. nå er det en ordentlig racerbane med internasjonal standard, skryter Tommy Rustad.

I lufta skal forsvaret vise frem muskler med blant annet F-16 på lørdag som skal kjøre over publikum i en høyde på rundt 150 meter.

I tillegg vil jagerflyet nærme seg en hastighet på 1100 kilometer i timen.