Holdt til uavjort mot Godset

Sarpsborg 08 sto ovenfor en utfordring, da de møtte fjorårets sølvvinnere i tredje serierunde.

Mohamed Elyounoussi

Moi kunne feire nok en scoring mot Strømsgodset. Han er nå toppscorer i Tippeligaen med tre mål.

Likevel klarte Sarpsborg 08, som er ubeseiret så langt i årets sesong, å holde gullkandidaten til uavgjort på Marienlyst stadion i Drammen.

Som forventet var det hjemmelaget som kjørte kampen fra avspark. Lars Christopher Vilsvik, som for øvrig hadde en god dag på jobben, kronet det hele med scoring i første omgang.

Godset tok initiativet

Naturlig nok var det Strømsgodset som kjørte kampen de første minuttene. Hjemmelaget kom i hundre ut av startblokkene og satte inn et stort press de første fem minuttene.

Og det skulle ikke ta mer enn 12 minutter før hjemmelagets supportere kunne juble for scoring. Målet kom også etter fine tendenser fra Ronny Deilas menn.

En herlig ball fra Øyvind Storflor ble svingt inn i feltet. Der hadde Lars Christopher Vilsvik sneket seg inn fra sin backposisjon og stusset ballen mot mål.

Avslutningen var det ingenting å si på, og Duwayne Kerr i Sarpsborg-målet kunne bare stå og se på når ballen gikk i en perfekt bue over 08-burvokteren og inn i lengste hjørne.

Dermed stod det 1–0 til hjemmelaget før kvarteret var spilt, noe som heller ikke var ufortjent.

Sarpsborg 08 slo tilbake

Likevel skulle det ikke ta lang tid før de blå fra Sarpsborg kunne juble for utlikning. Etter en pasning ut mot islandske Thorarinn Valdimarsson på kanten, slo vingen et perfekt innlegg inn i Godsets 16-meter.

Der hadde Mohamed Elyounoussi sneket seg mellom Godset-stopperne og kunne lett bredside ballen i mål fra en sju-åtte meter.

Etter utlikningen bølget spillet mye frem og tilbake. Ingen av lagene satte inn det helt store presset, og det ble en del halvsjanser til både vertene og gjestene.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1–1 etter mål av Vilsvik og Elyounoussi.

Jevn andreomgang

De siste 45 minuttene fikk ikke helt det samme trøkket som den første omgangen.

Sarpsborg 08 spilte godt og klokt, og torde å holde på ballen, mens Strømsgodset malte på, uten å makte å sette ballen i mål.

Mulighetene stod det derimot ikke på, og Øyvind Storflor var kanskje nærmest av dem alle. Knappe ti minutter etter at Stefan Johansen klinte ballen i tverrliggeren fra 16 meter, fikk hjemmelaget frispark i nok en gunstig posisjon.

Storflor tok fart og curlet ballen mot lengste hjørne, men der var også Kerr med en nydelig redning for bortelaget.

Etter Storflors kjempeskudd maktet ikke hjemmelaget å sette inn en real sluttspurt. Sarpsborg spilte smart og brukte tiden godt, mens frustrasjonen bredte seg blant hjemmelagets spillere.

Strømsgodset kom dermed ikke noe lenger, og kampen endte til slutt 1–1. Et resultat bortelaget kan se seg godt fornøyd med.

Dette gjør at Sarpsborg 08 fortsatt er ubeseiret i årets eliteserie med én seier og to uavgjort. Det gir en femteplass etter tre runder.

Strømsgodset ligger på sin side tre plasser bak Sarpsborg med fire poeng.