Flere utforkjøringer på glatta

Underkjølt regn har skapt vanskelige kjøreforhold i Oslo og Akershus. NAF mener folk bør vurdere om de kan utsette kjøreturen noen timer.

Hun stod og ventet en time før bilen ble tauet ut av oppkjørselen

SÅPEGLATT: Eva Holm på Blommenholm i Bærum kom seg ikke ut av opppkjørselen tirsdag morgen. Hun fikk hjelp av bergingsbil etter en time.

– Ikke ta sjanser på det glatte føret. Hvis du kan utsette ærendet ditt noen timer, bør du kanskje vente med å kjøre bil, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebregtsen i Norges Automobil-Forbund (NAF).

Han forteller at det har vært opptil to timers ventetid på veihjelp i Oslo- og Akershusområdet i morgentimene, fordi underkjølt regn har gjort mange veier såpeglatte.

– Vi forsøker å hjelpe folk så fort vi kan, men ventetiden ligger fremdeles på rundt halvannen time, sier han til NRK tirsdag formiddag.

Glatt på flate strekninger

Engebregtsen i NAF sier at de har måttet hjelpe folk som har kjørt utfor veien, men at det også har vært mange som har hatt problemer på rette strekninger.

– Mange har stått fast på flata. I tillegg har vi hatt noen på sommerdekk, sier han.

Både politi og Statens vegvesen gikk ut og oppfordret bilistene til å kjøre forsiktig i morgenrushet. Regn som frøs på bakken skapte glatte veier i morgentimene tirsdag.

– Kjør pent, lyder oppfordringen fra Veitrafikksentralen.

– Det er glatt på Romerike og i Asker og Bærum, i Østfold og i enkelte steder i Oppland, sier trafikkoperatør Mette Brunes til NRK.

Brunes sier at alt tilgjengelig mannskap er ute og salter eller strør veiene.

Mange busser har også hatt også problemer, både på Romerike og i Heggedal.

Smalt i autovernet på E6

Ved 4-tiden i natt kjørte en bil i autovernet ved avkjøringen fra E6 ved Gardermoen. Bilen snurret rundt på det glatte føret, opplyser politiet. Ingen personer ble skadet i sammenstøtet.

Glasert fortau rv4

GLASERT UNDERLAG. Underkjølt regn og vanskelige kjøreforhold i store deler av Oslo og Akershus. Her fra riksvei 4 i Nittedal.

Foto: Kaja Figenschou / NRK