- Vil ha rask strikkhoppavgjørelse

Halden kommune møter Samferdselsdepartementet for å få fortgang i strikkhoppavgjørelse for den gamle Svinesundsbrua.

Strikkhopp

Halden kommune håper Samferdselsdepartementet åpner for strikkhopping fra den gamle Svinesundsbrua.

Foto: ANNA ZIEMINSKI / EPA

I flere år har initiativtakere møtt motstand mot strikkhopprosjektet på den gamle Svinesundsbrua i Samferdselsdepartementet.

Halden kommune ønsker nå fortgang i avgjørelsen om å få til strikkhopping på Svinesund.

- Gjennom Østfold Abeiderpartis stortingsrepresentant Wenche Olsen er det nå lagt til rette for et møte med en statssekretær, som har jobbet med strikkhoppspørsmålet for andre bruer tidligere, sier Halden-ordfører Per-Kristian Dahl til nrk.no.

Les også:

Strikkhopping fra den gamle Svinesundbrua

Det er på undersiden av den gamle brua ved Svinesund at Bungee Team ser for seg en strikkhoppsesong fra april til september hvert år.

Foto: Midnight Sun Bungee Team

- Vil ha strikkhoppturisme

Det Tromsø-baserte selskapet Bungee Team har i flere år forsøkt å få til strikkhopping fra den gamle Svinesundsbruas underside, men har møtt motstand.

- Fra Halden kommune ønsker vi å bidra og hjelpe initiativtaker til å få en raskere avklaring om å få hoppe med strikk fra den gamle Svinesundsbrua, sier Dahl.

Bungee Team har allerede et svært godt besøkt prøveprosjekt for strikkhopp i Åkrafjorden med hundrevis av hoppere årlig.

Selskapet er overbevist om at Haldens beliggenhet vil kunne trekke til seg tusener av hoppere og turister, og disse vil Halden kommune gjerne ta imot.

- VI tror dette kan bli et artig evenementstilbud i Halden og Østfold, sier Halden-ordføreren.

Les også:

- Eksotisk suksess

Bungee Team (BT) har i 2009 og 2010 hatt et provisorisk strikkhoppanlegg fra Trolljuv bru ved Åkrafjorden i Etne kommune.

- Det første året hadde BT rundt 750 strikkhoppere. På grunn av sent klarsignal for videreføring av prøveprosjektet fra Samferdselsdepartementet, gikk de glipp av markedsføringen på messer i år, sier Erik Kvalheim - fagansvarlig kultur, miljøvern og reiseliv i Etne kommune til nrk.no.

Han mener det er imponerende at det allikevel har blitt rundt 600 strikkhopp i 2010. Sesongen på Trolljuv ble avsluttet etter den første uka i september.

Kvalheim beskriver opplegget fra Bungee Team som et sentralt element i Etne kommunes turistsatsing.

- Dette er intet mindre enn eksotisk, og har vært en suksess. Dels genererer turismen lokale arbeidsplasser, og strikkhoppingen tiltrekker seg folk fra områder rundt oss på Vestlandet, sier han til nrk.no.

Petter Kvalsvik, Midnight Sun Bungee Team

Petter Kvalsvik i Bungee Team mener Svinesundsbrua er den beste brua i Norge å hoppe fra. Han håper å kunne få en 'adrenalinpark' opp å stå ved Svinesund.

Foto: Midnight Sun Bungee Team

Den aller beste brua

- Svinesundbrua er den aller beste brua å hoppe fra i hele Norge, sier Petter Kvalsvik i Bungee Team til nrk.no.

Han mener det bratte terrenget ned mot Ringdalsfjorden på norsk side av gamle Svinesund også vil egne seg ypperlig for et klatreanlegg og zipline i tillegg til en strikkhopprampe på undersiden av selve brua.

Kvalsvik ser for seg at en strikkhopp-sesong fra april til september vil kunne resultere i flere tusen hoppere fra inn- og utland i det han ønsker skal bli en "adrenalinpark på Svinesund".

Video nsps_upload_2009_6_26_16_51_42_414.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.