- Vi må holde tett bakover for å slå Lillestrøm

Moss FK-trener Arne Erlandsens resept på cupavansement: Score mål og holde tett bakover.

Arne Erlandsen, Moss FK

I dag møter MFK-trener Arne Erlandsen gamleklubben.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Moss gikk videre til andre runde ved å følge den samme enkle resepten da de slo Kråkerøy 5–0 i første runde. I dag møter MFK gamleklubben til Arne Erlandsen.

– Det blir selvsagt artig å møte et eliteserielag når en spiller i andredivisjon. Så får vi bare håpe at det blir en fin opplevelse for våre spillere, sier han til NRK.no

Hvilket lag Erlandsen starter med mot Lillestrøm er foreløpig uvisst. Forsvarskjempen Kristian Flittie Onstad er et usikkert kort grunnet leggproblemer.

– Det spørs om jeg spiller fra start, sier Onstad.

Se kampen direkte fra klokken 18.00

Kampen starter 18.00.

Satser på en bombe

Uansett om den viktige forsvarsspilleren er klar eller ei, så er trener Erlandsen optimistisk med tanke på en eventuell cupbombe i Moss.

– Det kommer alltid en cupbombe i andre runde. Vi får håpe den kommer på Melløs og at vi klarer å få frem et godt offensivt spill som gjør at vi får mål og målsjanser og at vi klarer å holde tett bakover. Det må vi antageligvis gjøre om vi skal klare å slå Lillestrøm.

Kenneth Divita Jensen, Moss FK

Kenneth Di Vita Jensen ser for seg krig mot Lillestrøm.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Det blir ingen lett match, det er sikkert, sier MFK-spiss Kenneth Di Vita Jensen.

Han og resten av laget kommer fra en heller dårlig seriekamp mot Harstad hvor det ble 0-1-tap. Dersom Lillestrøm skal bekjempes på Melløs, så må samtlige øke prestasjonsnivået relativt mange hakk.

– Det ble tøft etter at vi fikk et mål mot oss. Vi forsøkte å presse g kom til noen nesten-sjanser, men det er ikke det beste vi har spilt. Skal det holde mot Lillestrøm, så må vi opp noen steg, ja, sier Di Vita Jensen.

LES OGSÅ:

Mye nedbør kan gi tung bane

Ifølge yr.no er det meldt nedbør før og under dagens kamp. Dermed kan det gå mot en tung Melløs-matte i kveld – selv om trener Erlandsen tror på bedre forhold.

– Banen er vært veldig bra, så jeg tror ikke den blir så tung. Om den blir tung, så tror jeg ikke noen av lagene kommer til å dra noen fordel av akkurat det, sier han.

– Dette blir nok mer krig. Her kommer det mange dueller på en våt og tung gressbane. Det sier seg selv, sier derimot Kenneth Di Vita Jensen.

– Er det matta eller motstanderen som byr opp til krig?

– Begge to, svarer spissen.