- Uvant med å kjempe i bunnsjiktet

FFK-keeper Rami Shabaan stiller for det svenske landslaget i treningskamp mot Tyskland onsdag kveld. Han sier det er uvant å kjempe i bunnsjiktet med FFK.

Rami Shaaban
Foto: Sven Nackstrand / Scanpix/AFP

FFKs svenske stjernekeeper hadde en fantastisk opplevelse i sommer, da han fikk vokte svenskenes bur fra start mot Trinadad og Tobago.

Han gjorde en fin kamp i VM og er på plass i Tyskland onsdag, når svenskene møter tyskerne i treningskamp i Gelsenkirchen.

- Uvant med bunnsjiktet

31-årige Rami Shabaan har en fin merittliste å se tilbake på. Han er halvt egyptisk og har spilt for de egyptiske klubbene Zamalek og Thadosman. I tillegg har han spilt for svenske Nacka FF og  Djurgårdens IF.

Han kom til Arsenal i august 2002, og har spilt både toppkamper i England og på det europeiske kontinentet for "The Gunners".

Shabaan brakk beinet, da han spilte for Arsenal og ble utlånt til flere klubber etter dette. I 2004 ble han lånt ut til West Ham, og var der resten av sesongen.

Han kom til FFK våren 2006, og Shabaan har gitt uttrykk for stor takknemmelighet til FFK for måten klubben har tatt i mot ham på.

FFKs spill i år har ikke vært slik klubben eller Shabaan hadde håpet på for 2006-sesongen.

- Det har vært litt opp og ned i Fredrikstad. Det er en ny erfaring for meg å kjempe i bunnsjiktet, sier Shabaan til svenske Aftonbladet.

Sluppet inn flest mål i Tippeligaen

FFK er det laget som har sluppet inn flest mål i Tippeligaen. Laget har en målforskjell på 22-30 etter 17 kamper.

- Ti av målene kom mens jeg var i VM-troppen i Tyskland, sier Shabaan.

Han er fortsatt på plass i FFK, som førstekeeper, selv om det ble spekulert i at han ville forsvinne etter sin vellykkede VM-opptreden i sommer.

Rami Shaaban, keeper (t.v.)
Foto: REUTERS/Alex Grimm / Scanpix

- Fikk en kick

FFKs keeper-vikar på det svenske landslaget var godt fornøyd med at han holdt buret rent under oppgjøret mot Trinidad og Tobago i VM-kampen.

- VM ga meg veldig mye som menneske og økte selvtillitten min. Karrièremessig er det mer usikkert hva VM-spillet ga meg, sier han til Aftonbladet.

Ny sjanse mot tyskerne

Det svenske landslaget ble slått ut av VM, og tapte for 54 dager siden med 0– 2 i åttendedelsfinalen i  VM på Allianz Arena i München nettopp for tyskerne.

I Gelsenkirchen onsdag kl 2045 er Tyskland igjen motstander, og Shabaan får vokte landslagsburet, på tross av at han spiller i en norsk klubb med mange baklengsmål.

I førstekeeper Andreas Isakssons fravær (flytter fra fransk fotball til  Manchester City) får Shaaban stå i treningskampen mot Tyskland.

- Jeg synes Andreas gjør et riktig valg når han står over. Det hadde de fleste gjort i samme situasjon. For min del må man gripe alle de muligheter man får, og jeg kjenner min plass på landslaget  bak "Isak", sier Shaaban.