Hopp til innhold

Korrupsjonssaken: - Tror ikke flere i politiet er involvert

Politimesteren i Oslo tror ikke flere i politiet er involvert i korrupsjonssaken, der en høytstående politileder i går ble varetektsfengslet i fire uker.

Hans Sverre Sjøvold

TRIST SAK: Politimester Hans Sverre Sjøvold sier dette er en trist sak og en alvorlig siktelse.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Tirsdag ettermiddag ble en politileder i Oslo-politiet siktet for grov korrupsjon. Mannen ble varetektsfengslet i fire uker, og sitter foreløpig i full isolasjon. Mannen selv nekter straffskyld.

Tror ikke flere politimenn er involvert

– Dette er en trist sak for mange i organisasjonen her. Det er en alvorlig siktelse. Jeg er selvfølgelig opptatt av hva denne etterforskningen bringer på det rene av faktum i saken, sier politimester Hans Sverre Sjøvold til NRK.

Når fikk du vite om dette?

– Når det gjelder ting knyttet til etterforskningen og informasjon knyttet til saken kommer jeg ikke til å si noe om det, sier Sjøvold.

Kan det være flere tjenestemenn involvert?

– Jeg har ikke grunn til å tro at flere tjenestemenn er involvert, sier Sjøvold.

Hva gjør Oslo-politiet nå?

– Vi gjør ingenting i selve etterforskningen. Det har spesialenheten ansvar for. Vi har selvsagt et personalansvar og det forvalter vi slik vi skal, sier Sjøvold.

– Uskyldig til det motsatte er bevist

Sigve Bolstad

Leder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad.

Foto: NRK

Lederen i Politiets Fellesforbund kaller saken om den korrupsjonssiktede politimannen en fryktelig tragisk sak for både politiet og alle involverte.

Men han er opptatt av å understreke at man er uskyldig til det motsatte er bevist.

– Vi er opptatt av det også skal gjelde politifolk. Ingen er dømt, og vi må avvente spesialenhetens etterforskningen av saken. Men jeg legger ikke skjul på at dette er en fryktelig trist sak for politiet og alle involverte, sier Bolstad til NRK.

Politiets Fellesforbund reagerer på at flere medier har valgt å offentliggøre mannen som er siktet med navn og bilde.

– Vedkommende er vel å merke en profilert politimann, men Politiets Fellesforbund mener de samme reglene skal gjelde for politifolk som for andre, sier Bolstad til Politiforum.

Siktelsen fortsatt ukjent

Foreløpig har Spesialenheten for politisaker vært svært tilbakeholdne med informasjon. Det er foreløpig ikke kjent hva mannen er siktet for.

Heller ikke politilederen selv har blitt konfrontert med siktelsen.

– Han er blitt avhørt, men han er ikke blitt konfrontert med beskyldningene som setter han i stand til å imøtegå dem konkret, sa forsvarer Jens-Ove Hagen til NRK tirsdag kveld.

En stor hasjsak i Bærum skal ha utløst etterforskningen som endte med at den profilerte politilederen i Oslo ble fengslet tirsdag, siktet for korrupsjon.

Saken skal involvere flere personer, millionbeløp i kontanter og flere hundre kilo hasj.