Hopp til innhold

- Tromsø-kampen blir den tøffeste

Trond Erik Bertelsen tror oppgjøret mot Tromsø neste helg blir den verste i kampen om å overleve i årets tippeliga.

Trond Erik Bertelsen
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

- Personlig tror jeg Tromsø-kampen blir den tøffeste av dem, ja, forteller Bertelsen til NRK Østfold.

Frustrerende på sidelinja

Fredrikstad møter på rekke og rad Tromsø, Odd Grenland, Lyn og Rosenborg i serieavslutningen. På papiret ser kanskje Rosenborg og Lyn sterkest ut, men FFKs skaderammede venstreback tror altså at tabelljumbo Tromsø blir den hardeste nøtten å knekke.

- Tromsø vil så godt som være klare for nedrykk hvis de taper mot oss. Det blir nok ingen finspilt kamp, her møtes to lag som virkelig trenger poeng, sier han.

Bertelsen, som har vært skadet siden seriekampen mot Start 27. august, synes det er frustrerende å måtte stå på sidelinja i en såpass viktig del av sesongen.

- Det er veldig frustrerende å måtte stå og se på de andre som springer etter ballen ute på matta. Og det er mer nervepirrende å se på enn å spille selv.

- Går ikke for ett poeng

Selv om Bertelsen ser på Tromsø-kampen som den vanskeligste i serieinnspurten, mener han at FFK ikke må bli for defensive i tankegangen.

- Vi reiser ikke til Tromsø for å få med oss et poeng. Vi bør gå for å få med oss alle poengene tilbake til Fredrikstad, sier han.

Den landslagsaktuelle spilleren har ingen spesiell magefølelse for hvilke lag som vil rykke ned til 1. divisjon denne sesongen.

- Det står mellom 5-6 lag, og alle kan rykke ned. Selv vil jeg ikke tippe utfallet, sier han.