- Trenger ikke fylkesscene til 100 millioner

Teatersjef i Moss tviler på om Østfold trenger fylkesscene til 100 millioner kroner.

Hotle City, City Scene
Foto: Hotel City

- Jeg har vært i noen møter om saken og har hele tiden spurt hva scenen skal brukes til. Ennå har jeg ikke fått et ordentlig svar, sier Per Olav Sørensen teatersjef ved Parkteateret i Moss.

Musikaler og konserter

- Det kan være musikaler, konserter og større teaterstykker som har et større seerpotensial enn det de enkelte kulturhusene i Østfold har kapasitet til i dag, sier Inger-Christin Torp (Ap) en av fylkespolitikerne som har sittet i en arbeidsgruppe for fylkesscenen.

Arbeidsgruppen har bestått av tre politikere fra Fredrikstad kommune og tre fra Østfold fylkeskommune. De har kommet fram til forslaget om en fylkesscene med 950 sitteplasser.

- Feil størrelse

Dette er feil størrelse, mener Sørensen.

- Hvis den er til scenekunst er jeg veldig skeptisk. Det største teateret i Norge, Nasjonalteateret, har 700 sitteplasser. Det er få produksjoner som ikke dagens kulturhus i Østfold kan ta, sier teatersjefen ved Parkteateret.

Hvis fylkesscenen er beregnet på konserter, mener han at den er for liten.

- Det er en størrelse og en bruk jeg ikke er sikker på hva er for noe, sier Per Olav Sørensen.

Spleiselag

Fylkespolitikerne og fredrikstadpolitikerne skal nå behandle forslaget til utbygging av en fylkesscene i en tidligere verkstedhall på Fredrikstad Mekaniske Verksted. Det går ut på at staten bør bidra med 60 millioner kroner, fylkeskommunen og Fredrikstad med 20 millioner kroner hver.

På tross av dårlig kommuneøkonomi tror Inger-Christin Torp at scenen skal bli en realitet.

- Nå er jo dette en anbefaling som politikere fra både fylkeskommunen og Fredrikstad kommune er enige om. Den skal være innarbeidet i økonomiplanen i Fredrikstad i forbindelse med investeringer og framtidig drift, sier Torp.

Hun tror at fylkesscenen skal kunne åpnes i løpet av første kvartal 2012.