- Sjokkert og skuffet over SV

- SV snur, og vil sammen med Høyre og Frp stemme for et forslag med en volumreduksjon på 10.000 kvadratmeter i Bjørvika.

Barcode Bjørvika

Illustrasjon på hvordan Barcode-området i Bjørvika kan bli seende ut.

Foto: Illustrasjon: Placebo effects

Ifølge  Østkantavisa vil SV trolig stemme for et forslag uten økning i boligandelen, og med en volumreduksjon på 10.000 kvadratmeter.

- Likt det opprinnelige forslaget

Dette forslaget innebærer at det bare blir en minimal justering i forhold til det opprinnelige forslaget fra byrådet. Bydel Gamle Oslos charrette og den cirka ett år lange utsettelsen av saken er derfor mest sannsynlig forgjeves.

Venstres forslag om en volumreduksjon på 30.000 kvadratmeter, og Arbeiderpartiets forslag om et volumuttak på 27.000 kvadratmeter er også en saga blott, skriver avisen.

- Vi snur ikke

Knut Even Lindsjørn, som er SVs gruppeleder i bystyret, avviser derimot at partiet snur, og mener det måtte gjøres et valg som sikret en regulering av området.

- Vi hadde tre muligheter. Den verst tenkelige er om vi ikke skulle få noen regulering og at byrådets opprinnelige forlag ble vedtatt. Bygningshøyden, som SV har vært opptatt av å redusere, har Ap allerede sikret flertall for sammen med Høyre og Frp. Da måtte SV tenke ut hva vi kunne gjøre da, sier han til Østkantavisa.

- Forskjellene mellom å redusere med 27.000 kvadratmeter og 10.000 kvadratmeter er marginale. Da er det veldig mye bedre å sikre noe av handlingsrommet til å redusere høydene i Bispevika og mot fjordkanten, og lage et større friareal som er barnevennlig og som alle kan bruke. SV er opptatt av å sikre større kvalitet i resten av Bjørvikasaken, fortsetter Lindsjørn.

- Sjokkert og skuffet

Arbeiderpartiets Tone Tellevik Dahl forteller at hun er skuffet over SV.

- Jeg er ganske sjokkert og skuffet over SV. De hadde mulighet å skaffe flertall til det beste forslaget i Bjørvika, sier hun til avisen.

Etter planen skal saken endelig behandles i bystyret onsdag.