- Rørt over 5. plass

Vibeke Skofterud fra Slitu fikk 5. plass i verdenscupåpningen i Gällivare lørdag. Søndag var hun med på stafettlaget som vant.

Vibeke Skofterud
Foto: Ørn E. Borgen / Scanpix

- Jeg er nesten rent rørt over denne plasseringen, sa Vibeke Skofterud i Gällivare lørdag. Hun rangerte 5. plassen i verdenscupåpningen svært høyt blant sine prestasjoner totalt sett.

- Dette trengte jeg. Det beviser at jobbingen har virket, og at jeg kan være med å kjempe i toppen, sier hun til NRK.

 Vurderte å gi seg

Skofterud har slitt voldsomt de to siste sesongene med å hevde seg helt i toppen. I perioder har det vært så tungt at hun har vurdert å gi seg.

Foran denne sesongen har hun fått både det mentale og den fysiske treningen til å fungere. Åpningen på Beitostølen forrige helg viste at formen var i anmarsj.

Strålende løp

I verdenscupåpningen i Gällivare i Nord-Sverige lørdag gikk hun strålende fra start.

Slitu-jenta ble nummer fem totalt på ti kilometer fristil.

Hun var 38 sekunder bak Katerina Neumannova, Tsjekkia, mens avstanden til Marit Bjørgen på tredjeplass var 3,8 sekunder.

På vinnerlaget søndag

Norge vant kvinnestafetten i verdenscupen i Gällivare søndag.

Vibeke Skofterud dro til allerede på første etappe, og ledet hele veien. Men hun tapte på slutten, og sendte Hilde Gjermundshaug Pedersen ut to sekunder foran Sverige, med et blandet norsk/svensk lag på tredje plass.

Hilde Gjermundshaug Pedersen gikk en meget god etappe. Hun sedte Kristin Størmer Steira ut nesten 18 sekunder før Finland. Sverige tapte mye, og gikk ut som nummer ni, 43 sekunder bak Norge.

Steira tapte mye på sin etappe, og vekslet som nummer 2, under sekundet bak Finland, med Tyskland på tredje plass.

Men Marit Bjørgen gjorde jobben, og sikret norsk seier. Norge vant med 9,3 sekunder.