Hopp til innhold

- Ren galskap

De løp 24 timer i strekk og la tilbake 131 kilometer. Det resulterte i betennelser, kjøttsår og krykker, men for jentene frister det med gjentakelse.

Deltakere av 24 h indoor challenge

- Det var en kjempeopplevelse, forteller Ylva Flesvig (20) og Anine Meadows Elieson (19), som i helgen deltok i et 24-timers løp.

I helga ble det arrangert Bislett 24 h indoor challenge. Anine Meadows Elieson (19) og Ylva Flesvig (20) var blant de yngste deltakerne.

– Det er et galskapsløp. Vi er kjempestolte, sier Anine.

Begge jentene har lenge drevet med løping, og det var under Oslo halvmaraton at de traff hverandre og bestemte seg for å melde seg på den største utfordringen: å løpe 24 timer i strekk.

– Jeg følte meg som en rotte da jeg bare løp rundt og rundt, forteller Ylva.

Konkurransen foregår innendørs på Bislett stadion, og de løp i overkant av 240 runder.

God venner og god mat

De to unge, blonde jentene som stilte i rosa treningstøy og sminke, hentet ikke mye støtte hos publikum. Men etter at de passerte 12 timer vokste heiagjengen seg større og større.

– Vi hadde ikke klart oss uten gode venner, og ikke minst mat. Andre spiste piller og energi-barer. Vi spiste god hjemmelaget mat, ostekake og sjokolade, smiler jentene.

Store smerter

Jentene presset kroppene sine til det ytterste. Anine fikk store kjøttsår på føttene og mistet flere av tåneglene. Etter 22 timer med løping måtte de knekke opp og legge is på bena for å kunne fortsette. Nå går begge på krykker.

Bandasjerte føtter

Det gikk verst utover føtter og ben. Anines føtter er godt teipet etter skadene fra helgas løp.

Foto: Emilie Hellberg/NRK

– Det gjør fryktelig vondt. Det brenner i føttene, sier Ylva.

Hun har nesten ikke sovet etter løpet på grunn av de store smertene. Anine derimot har sovet ett døgn i strekk, og det ikke uten grunn.

– Ylva trodde hun gav med smertestillende mot sårene, men det var sovemedisiner. Det var et under at jeg klart å komme i mål, ler Anine.

Klare for nytt løp

Det er ingen tvil om at løpet byr på ekstreme fysiske påkjenninger, men jentene mener det psykiske spiller en like stor rolle.

– Et slikt løp er 60 prosent psykisk og 40 prosent fysisk. Vi hadde aldri planer om å gi oss, og pushet hverandre hele veien. Jeg hadde ikke klart å fullføre uten Ylva ved min side, forteller Anine.

Selv om hver eneste muskel i kroppen verker, har ikke jentene tenkt til å gi seg.

– Det er gøy å teste grenser og se hvor langt vi kan komme.

Neste post på programmet er halvmaraton på Beitostølen.

– Nå skal vi ha lang ferie, men jeg gleder meg til juni og Beitostølen. Da blir det reunion, avslutter Anine.