- Pendlerne blir syke av togkaoset

De mange togforsinkelsene går ut over folks helse. Det mener Pendlerforeningen.

NSB vil bytte ut tog med buss
Foto: Katarina Theis-Haugan / NRK

Pendlerforeningen forteller til TV2.no at mange pendlere har merket vinterens og vårens tog-trøbbel på kroppen.

Lederen av Østfold og Follo pendlerforening, Willy Frantzen, sier at han har mottat flere telefoner fra svært frustrerte togbrukere.

Spesielt pendlere i Vestfold og på Østre linje i Østfold opplever togforsinkelsene som så stressende at de ender opp med å bli sykemeldt.

– De blir rett og slett mentalt utslitt av alle forsinkelsene og innstillingene. Det blir veldig uforutsigbart og det sliter på helsa, sier Frantzen til NRK.no.

LES OGSÅ:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Willy Frantzen

Lederen av Østfold og Follo pendlerforening, Willy Frantzen, er bekymret for helsa til flere av medlemmene.

Foto: Lise Gro Andersen / NRK

Presset til å bytte jobb

Frantzen forteller også om et eksempel fra Romerike, hvor et medlem i pendlerforeningen faktisk så seg nødt til prøve å skifte jobb på grunn av togproblemene.

Men det er er ikke bare på vei til jobb at uforutsigbarheten rammer pendlerne.

– Flere har angst for ikke å rekke å hente barna i barnehagen eller på skole. Det kan koste dem dyrt, sier Frantzen til NRK.no.

NSB beklager

Konserndirektør i NSB, Tom Ingulstad, beklager at togforsinkelsene denne vinteren har ført til at pendlere blir sykemeldt.

– Det er jo det verste som kan skje en transport-bedrift. Vår hovedoppgave er jo å få folk på jobb, så det er selvsagt svært beklagelig når vi mislykkes, sier Ingulstad til NRK.no.

LES: Varsler bilaksjon fra togpendlere