- Null effekt av Moss Lufthavn

Eieren av Mitt Hotell i Moss mener han får null effekt av trafikken fra Moss Lufthavn Rygge.

Moss lufthavn Rygge

Byhotell i Moss mener de ikke har fått noen flyplass-effekt av Moss Lufthavn Rygge, men snarere at de har tapt potensielle overnattingsgjester fra næringslivet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Etter at flyplassen åpnet i 2008, stupte belegget vårt med 15 prosent. Det tok seg noe opp i fjor, men vi har et godt stykke arbeid foran oss før vi er tilbake der vi var, sier Hans Christian van der Lagen til Moss Avis.

Heller ikke på Marche Rygge, som markedsfører seg som et flyplasshotell, har man hatt uttelling.

- Vi fikk en dropp på 15 prosent i 2009. Først etter Ryanair kom, har vi fått en effekt. For 2010 tror vi på en bedring. Januarstarten har vært god, og vi har styrket markedsføringen vår inn mot flypassasjerene, sier administrerende direktør Mats Johansson i Marche til avisen.

Les også:


Har sluttet å overnatte - flyr

Moss Lufthavn Rygge

Flere og billige destinasjoner fra Moss Lufthavn Rygge gjør at de som tidligere overnattet i Moss nå kan spare mye penger på å reise fram og tilbake samme dag.

Foto: Rainer Prang / NRK

Moss Lufthavn Rygge (RSL) ble åpnet 8. oktober 2007 med få flyvninger det første året.

I 2009 var det 600 000 passasjerer som reiste over Moss Lufhavn Rygge. I år mener RSL at trafikken på flyplassen trolig være doblet.

Tidligere måtte mange forretningsreisende overnatte i Moss, men nå kan man fly frem og tilbake på samme dag, og til en svært rimelig pris.

- Hvis du betaler 300 kroner hver vei for en flybillett og kan spare 1200 kroner på hotell og attpåtil kunne sove i din egen seng, er valget for de fleste forretningsreisende lett, sier Hans Christian van der Lagen til Moss Avis.

Moss

Hotelleier Hans Chr. van der Lagen mener Moss ikke har et potensiale som tilsier at tilreisende forlenger et opphold eller i særlig grad komme som ordinære turister til byen.

Foto: Scanpix / Scanpix

- Mosselukta ikke noe trekkplaster

I 20 år har van der Lagen drevet hotellet som har vært en real familiegullgruve.

Toppåret var i følge Moss Avis i 2007 da hotellet bokførte et resultat før skatt på over fem millioner kroner av en omsetning på drøye 11 millioner.

Hotelleier van der Lagen er heller ikke så sikker på at Moss har noe potensiale, som skulle tilsi at tilreisende forlenger et opphold eller at det i særlig grad kommer som ordinære turister til byen.

- Hvem er det som gidder å dra til Moss for å kjenne mosselukta. Moss er en industriby. Det andre vi måtte ha å tilby, finnes det nok av ellers i dette landet. Turistene vil ha fjord og fjell. I juli har Mitt Hotell så lavt belegg at vi burde vært stengt, sier van der Lagen.