Hopp til innhold

- Motivene var rasistiske

Kohinoor Nordberg står fast på at ambulansesjåførene som nektet å ta med hennes skadde kjæreste fra Sofienbergparken hadde rasistiske motiver.

Ambulansepersonell og politi snakker med vitner etter overfall i Sofienbergparken i Oslo
Foto: Caroline Drefvelin

- Det er ikke troverdig når Ullevål sykehus sier noe annet. Uansett er det helt umenneskelig å kalle en skadet person svin fordi han tisser. Og hvis de mener at uttalelsene ikke er rasistiske, så er handlingen rasistisk. De nektet å ta med en skadet person, sier hun til NTB.

Ullevål sykehus avviste anklagene om rasistiske holdninger  i ambulansesaken på en pressekonferanse onsdag ettermiddag , men bekrefter at sjåførene brukte betegnelser som Ditt svin! og Din tulling!.

- Sjokkerende av ledelsen

Hun spør om man kan tenke seg tilfeller der ambulansesjåfører har gått fra en hvit mann på samme måte.

- Jeg tror ikke på det. De avviser all kritikk og sier han fikk medisinsk forsvarlig behandling. Hvordan kan de si det når han fortsatt ligger i respirator og ikke kan puste selv? Jeg fikk beskjed fra sykehuset om at han neppe kommer til å våkne torsdag heller, sier hun.

Nordberg og hennes advokat Abid Q. Raja har anmeldt ambulansesjåførene og polititjenestemennene for tjenesteforsømmelse.

- Jeg synes det er sjokkerende at den øverste ledelsen på sykehuset forsvarer handlingen til ambulansesjåførene, selv om de kritiserer språkbruken. Jeg vil ikke råde folk som er hardt skadet til å ringe etter ambulanse. Ring heller taxi, sier hun.