Hopp til innhold

- Morgan presset meg

John Obi Mikel følte seg presset til å skrive under for Manchester United. Det sto i fotballspillerens forklaring, som ble lest opp i Oslo tingrett i formiddag.

John Obi Mikel
Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

Stjernespilleren ble avhørt i Chelsea av engelsk politi, og det er en avskrift av dette avhøret som ble lest opp i rettsaken mandag.

John Shittu og John Obi Mikel er ikke forpliktet til å forklare seg, og tingretten må da også nøye seg med oppleste erklæringer fra de to.

- Morgan lyver

I forklaringen hevder Mikel at han aldri hadde hat et møte med FC Lyn Oslos sportslig ansvarlige Stein Hoff, som Morgan Andersen hevder å ha forfalsket kontraktene.

- I forklaringen sier Mikel at Morgan Andersen lyver om kontraktsdetaljene, og han ikke turte å si imot Morgan ba han signere kontrakter.

Følte seg presset

- Morgan presset meg. Jeg var redd for å ikke gjøre som han ville. Morgan ville ikke at jeg skulle involvere Shittu. Jeg var helt alene, har Mikel forklart.

Videre har Mikel vitnet om at Manchester United-kontrakten var så komplisert at at han ikke forstod den.

- Det virker på meg som om Mikel har blitt instruert til å si dette, mente Morgan Andersen i etterkant av opplesningen.

- Viktig å få belyst

- I dag blir det viktigste å få belyst forholdet mellom Mikel og John Shittu, sa Morgan Andersens forsvarer, Cato Schiøtz før andre uke av saken startet i

- Det har blitt anført fra Shittus side at Mikel ble truet til å signere en proffkontrakt for Manchester United.

- Vi har flere vitner som skal kommentere den overgangen, og fortelle om hvordan de opplevde Shittu's oppførsel i den forbindelse, avslutter forsvarsadvokaten.

Forsvarsvitner

Det er forsvarets vitner som skal forklare seg i sal 227 i Oslo Tinghus i dag. På vitnelisten står blant annet fysioterapeuten, og den tidligere salgsdirektøren i FC Lyn Oslo. 

- Oh shit – it’s Shittu

Jim Solbakken, fotballagent tilknyttet Manchester United, deltok i forhandlingene da Mikel ble Man U-spiller, og ga i retten i dag et helt annet inntrykk av forholdene personene i mellom.

Han fortalte om en anledning da Shittu ringte Mikel.

Mikel reagerte spontant. Etter å ha sagt -Oh shit, it's Shittu, skal Mikel ha lagt på med det samme, og bedt om nytt telefonnummer, ifølge Solbakken.

Solbakken er knyttet til firmaet Solution, og fotballagentvirksomhet. Han er blant annet Ole Gunnar Solskjærs og Eirik Bakkes personlige manager. Og han støtter Morgan Andresens syn på Shittu og Mikel.

Morgan Andersen og John Shittu ankommer Lyntrening i september 2005

Gemyttlig nok på Ly-trening mellom Andersen og Shittu i 2005. Men hvilken versjon er riktig av spillet i kulissene?

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Solbakken støttet Andersen

- Vi ville ha bekreftet at Mikel ville til Manchester United, sa Solbakken i retten.

- Mikel ble aldri presset av Lyn. På tomannshånd sa Mikel til meg at Morgan Andersen var den eneste han stolte på i fotballverdenen.

 - Dagen han signerte fortalte han at han følte seg truet, og at han var redd. Signeringssummen skulle han sende til familien i Nigeria, slik at de kunne kjøpe seg beskyttelse mot fotballagentene, sier Solbakken.

Jim Solbakken, Man U

Jim Solbakken gikk langt i å støtte Morgan Andersen i sin forklaring i tingretten i dag.

Foto: MMS- Lotte Olsen / NRK

- Jeg mener Morgan Andersen gjorde en strålende jobb for Mikel og Lyn.