Hopp til innhold

- Må ta grep for barnevernet i Oslo

Hans Olav Syversen (KrF) krever at ministeren sørger for rettferdighet i barneverns-Norge.

Barnevern

Illustrasjonsfoto.

Foto: Scanpix


- Vi har et barnevern i Oslo som er sterkt under press, og det må rett og slett gjøres noe med dette, når vi vet at Oslo har fått altfor lite penger, sier Syversen.

I vår kom tallene fra KS som viste at Oslo de siste årene har fått nesten 200 millioner kroner for lite.

Antall barn som må vente for lenge på hjelp fra barnevernet i Oslo og Akershus har økt kraftig de siste årene.

- Tankepausen bør være over

Hans Olav Syversen (KrF)
Foto: Odd Naustdal /KrF

- Grunnen til at vi nå ligger under er at staten overtok ansvaret for barnevernsinstitusjonene i 2004. Oslo beholdt da sine institusjoner. Siden har staten økt sine bevilgninger i alle andre kommuner, mens Oslo, som har tatt eget ansvar, ikke får noe av denne potten, og det er urettferdig, sier han.

I mai sa statsråd Magnhild Meltveit Kleppa at hun skulle drøfte saken med barne- og likestillingsministeren, men enda har ingenting skjedd. Nå har Syversen stilt et skriftlig spørsmål til ministeren for å få vite hva regjeringen vil gjøre med saken.

- Ministeren har hatt en tenkepause siden mai, den bør nå være over. Vi må sørge for at Oslo får sin del. Man skal ikke straffes fordi man selv har tatt ansvar for barnevernsinstitusjonene. En viss rettferdighet må det være mellom Oslo og resten av landet, sier han.

Les også: Ikke tid til å hjelpe barna

Hans Olav Syversen er KrFs førstekandidat i Oslo til stortingsvalget. Les flere valgnyheter og andre nyheter fra Oslo og Akershus. Du kan også følge NRK Østlandssendingen på Twitter .

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.