- Må si opp kontrakten med Adecco

SV krever at Oppegård kommune sier opp sin kontrakt med Adecco helse etter avsløringene om grove brudd på arbeidsmiljøloven.

Ammerudlunden sykehjem

Adecco innrømmer å ha drevet ulovlig også ved Greverud sykehjem i Oppegård, i tillegg til NRKs avsløringer om brudd på arbeidsmiljøloven ved Ammerudlunden sykehjem i Oslo.

Foto: Kern Tvedten / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Adecco innrømmer å ha drevet ulovlig også ved Greverud sykehjem i Oppegård, i tillegg til NRKs avsløringer om brudd på arbeidsmiljøloven ved Midtåsen og Ammerudlunden sykehjem i Oslo.

Oppgård kommune har startet egen granskning, og SV-politiker Mari Ann Berg krever nå at uforsvarlig konkurranseutsetingen opphører.

– Jeg ble ikke svært overrasket. Når dette dukket opp ved andre sykehjem, så må man jo regne med at det skjer også her, sier Berg til NRK.

Artikkelen fortsetter under videoen

Video Ulovlig drift på Ammerundlunden

Se avsløringen fra Ammerudlunden sykehjem.

Krever kontroll

Mari Ann Berg sitter i utvalg for helse og omsorg i Oppegård kommune. Hun reagerer kraftig på at Adecco innrømmer å ha drevet ulovlig også ved Greverud sykehjem i Oppegård.

Nå krever hun at kommunen tar tilbake kontrollen i helse og omsorgssektoren.

– Jeg vet at Høyre ønsker at også det nye sykehjemmet i kommunen konkurranseutsettes, og jeg mener dette viser at det er best at vi holder på de kommunalt drevne sykehjemmene, sier Berg.

– Kritikkverdig forhold

Også varaordfører i Oppegård, Harald Vaadal fra Høyre reagerer på NRKs avsløringer, og krever at man må få fakta på bordet.

– Jeg syns det er kritikkverdig og uakseptabelt at Adecco ikke følger norsk lov og arbeidsmiljølov. Her må det ryddes opp, sier Vaadal.

Konsernsjef Adecco Norge, Anders Øwre-Johnsen, innrømmet tirsdag på Dagsrevyen at Adecco har drevet ulovlig ved alle selskapets sykehjem.

– Det er selvfølgelig beklagelig det som har skjedd, sier Anders Øwre-Johnsen.

SV-politiker Mari Ann Berg mener lovbruddet kunne vært unngått.

– Dette er håndfast bevis på at vi har rett vi som sier at det er best at kommunen selv står for driften av slike tjenester, avslutter Berg.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på Facebook og flere nyheter