- Lite voksen oppførsel

Det sier politiet om bilføreren som ble så irritert over å få en fotball på bilruta i Drammen fredag kveld, at han kastet ballen videre opp på motorveibrua.

Det den irriterte sjåføren nok ikke tok med i betraktningen var at de to guttene på kun 6 og 8 år ville ha tilbake sin fotball og var derfor på vei opp på brua for å hente fotballen. Der skulle de krysse E18.

– Det er lite voksen oppførsel å gjøre noe sånt. Dette er små gutter som har forklart at de spilte fotball og traff bilen ved et uhell, sier operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt, Rune Hunshamar.

Guttene har forklart til politiet at de sparket fotball i området til skateparken under Holmenbrua i Drammen. Dette er et område hvor barn og ungdom møtes til lek og idrett hver eneste dag. Ved en glipp ble ballen sparket ut på veien slik at den traff ruta til en bil.

– Det var en handlekraftig kvinne som fikk stanset guttene i jakten på ballen. Vi takker henne, sier operasjonslederen.

Politiet måtte til slutt bistå kvinnen for guttene var klare på at de skulle hente ballen. Politiet fikk roet guttene, og en patrulje reiste selv opp og hentet ballen i sikre former.

Guttene, som politiet understreker ikke har gjort noe galt, blir gjenforent med sine foreldre nå.