Hopp til innhold

- Lærer innrømmer sexovergrep

Læreren som er siktet for seksuelt overgep mot en elev ved Hagen skole, har innrømmet forholdet. Han vil ikke at gutten skal fremstå som en løgner.

Hagen skole
Foto: NRK

- Jeg vil ikke gå inn på hva min klient har forklart helt konkret, men han har innrømmet overgrep ovenfor en mindreårig gutt, sier 55-åringens forsvarer, Gunhild Lærum.

I går ble det kjent at en lærer ved Hagen skole i Nittedal er varetektsfengslet, siktet for å ha forgrepet seg seksuelt på en elev.

Les også: Setter inn kriseteam

Les også: Lærer tatt for sexovergrep

- Vil gjøre opp for seg

 

 

Advokat Gunhild Lærum

Gunhild Lærum forsvarer 55-åringen.

Foto: Hallvard Mørk Tvete / NRK

55-åringen fra Nittedal har aldri vært i kontakt med politiet tidligere, i forbindelse med lignende forhold.

- Det er en tragisk sak for mange parter. Han jeg representerer, er veldig lei seg. Han har ønsket å erkjenne forholdet som denne gutten har tatt opp med politiet. Det er fordi han ønsker å gjøre opp for seg.

- Han vil ikke at gutten skal fremstå som en løgner, for da ville livet hans blitt enda verre. Det tar min klient konsekvensene av, sier Lærum.

Gutten var under 14 år

Eleven var under 14 år da overgrepet skal ha skjedd, opplyser politiadvokat Bjørn Philipson i Romerike politidistrikt i en pressemelding onsdag.

Fornærmede er en gutt og tidligere elev ved skolen læreren arbeidet ved. Overgrepet skal ha skjedd for noen år siden.

Philipson opplyser at siktede har vært lærere i en årrekke, og at politiet har grunn til å tro at han kan ha forgrepet seg mot flere gutter som han har hatt som elever. Siktelsen kan derfor bli utvidet.

- Alle tanker er hos familien

55-åringen, som er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll, er ifølge advokaten svært lei seg for belastningen han nå påfører sin egen familie.

- Han synes det er veldig trist i forhold til sin egen familie. Han har stor omtanke for dem, alle hans tanker ligger hos familien sin, og han er veldig lei seg på deres vegne, sier Lærum.

Vanskelig for Hagen barneskole

 

 

Ellen Lühr, rektor ved Hagen skole

Ellen Lühr, rektor ved Hagen skole.

Foto: Svein Ove Hansli / NRK

Rektor og lærere ved Hagen barneskole i Hakadal møter i dag foreldrene til elevene etter at en lærer ved skolen er siktet for seksuelt overgrep mot en av sine elever.

- Også politi og representanter fra den pedagogisk-psykologiske tjenesten PP-tjenesten vil delta på møtet, sier rektor Ellen Lühr til NTB.

Hun forteller at hun kun har tre uker bak seg i stillingen som rektor ved skolen, og at det har vært svært vanskelig og krevende både for elevene, lærerkollegiet og foreldrene å hanskes med hverdagen etter at den mannlige læreren ble pågrepet.

Taushetsbelagt informasjon

- Læreren ble pågrepet og siktet mandag 22. mai. Samme dag orienterte jeg alle lærerne om situasjonen, og dagen etter ble alle elevene og foreldrene deres informert om at en lærer ved skolen var siktet for et forhold som kunne være straffbart, forteller Lühr.

Den siktede læreren ble suspendert fra sin stilling umiddelbart etter pågripelsen, men de første dagene hadde ikke skolen anledning til å informere nærmere om grunnlaget for suspensjonen, fordi dette var taushetsbelagt informasjon.

 

 

Hagen skole

På Hagen skole får foreldrene i dag tilbud om hjelp fra kommunens kriseteam.

Foto: NRK

Ble redde

- Elevene ble veldig forskrekket da de fikk vite at læreren var arrestert. Husk, en lærer er jo i utgangspunktet en person elvene har veldig tillit til. Læreren er en person barn ikke regner med kan gjøre noe kriminelt. Flere av barna føler seg sveket, og noen lurer naturligvis på om det kan være andre her ved skolen som har funnet på underlige ting også, sier rektor Lühr.

Luhr forteller at lærerne ved skolen nå får overført kompetanse fra PP-tjenesten om hvordan de kan snakke med barn i klassen om overgrepssituasjoner.

Elevene i den berørte klassen har fått ny lærer med spesialpedagogisk bakgrunn.