- Klar for fire nye år

Halden-ordfører Per Kristian Dahl (Ap) vil ha sentrum-venstre samarbeid i kommunestyret. I sin 1. mai-tale varslet han samtidig at han gjerne fortsetter som ordfører.

Per Kristian Dahl, ordfører i Halden
Foto: Rainer Prang / NRK

Talen fra Per Kristian Dahl kunne, i følge Halden Arbeiderblad, tolkes som et adjø til samarbeide med Fremskrittspartiet.

Halden Arbeiderparti, Høyre og Fremskrittspartiet inngikk etter kommunestyrevalget i 2003 et samarbeide, som Frp forlot tidligere i år.

– Etter at forliksavtalen mellom FrP, Høyre og Ap ikke lenger gjelder, som følge av at FrP ikke valgte, eller orket å følge det som der var avtalt, står Arbeiderpartiet langt friere i sine handlinger, sa Dahl til tilhørerne.

Halden-ordføreren utelukker ikke et samarbeid med partier på høyresiden, men sa at dette ikke vil skje, dersom det er mulig å få til et samarbeid fra sentrum til venstre, skriver Halden Arbeiderblad. 

Ikke privatisering 

– Det vil ikke bli gjennomført privatiseringer eller markedstilpassinger innenfor eldreomsorgen eller kommunale tjenester, da dette ikke er vår politikk, sa Dahl.

I følge avisen sier Dahl at det kommunen har av utgifter skal legges til grunn, og det skal ikke tjenes penger på innbyggerne.

- Fritt for skandaler

Kommende høst er det kommunevalg, og ordfører Per Kristian Dahl benyttet sin 1. mai-tale til å se litt tilbake på  kommunestyreperioden som startet høsten 2003.

- Etter at Halden Ap igjen ble et styrende parti, er det igjen blitt ro i Halden. Det er slutt på den støy som gjorde oss landskjent. Det er fritt for skandaler, sa Dahl i følge Halden Dagblad.

Han sa videre at det for Halden Arbeiderparti ikke har vært noe problem å styre etter forliksavtalen med Høyre og Frp i denne perioden, fordi avtalen ikke viker fra de grunnleggende sosialdemokratiske verdiene.