- Kjenner alvoret når skjerfene vaier

FFK-trener Anders Grønhagen føler et enormt positivt trykk fra tribunene i fotballgale Fredrikstad. Gleder seg til Godset-kamp søndag.

FFK-supportere
Foto: Rainer Prang / NRK

- Man merker alvoret, og får et enormt positivt trykk fra tribunene, når man ser FFK-skjerfene vaier, sier Anders Grønhagen til NRK Østfold.

Han roser folk i Fredrikstad for den enorme entusiasmen rundt FFK.

Søndag klokka 1800 møter FFK Strømsgodset hjemme på Værste til 2009-sesongens første hjemmekamp.

NRK følger kampen på nett.

- Tenker ikke fotball når jeg fisker

FFK-trener Anders Grönhagen

Trener, sportskommentator og morgenvert Anders Grønhagen har tilbrakt atskillige timer på Hvaler, både under opplading til årets sesong og med fiskestang på fridagene.

Foto: NRK/Vigdis Eliassen

Fredag var Grønhagen morgenvert i NRKs sending, og fortalte villig vekk om fotball, fritid og hvordan han har hatt det som trener i Plankebyen.

- Jeg har en dag fri i uka, og da forsøker kona og jeg å være fri fra fotballen. Jeg er veldig glad i å fiske, og vi reiser ut på Hvaler, der det er fisk å få og fantastiske områder å være ute på tur på, sier Anders Grønhagen til NRK.

Han forsøker å la være å tenke på fotball under fridagen sin, men det er ikke alltid han får det til.

- Det er klart, når det går i motbakke, blir det kanskje til at man grubler litt ekstra. Men jeg forsøker å stenge fotballtankene ute, og er ganske god på det, når jeg har fridagen min, sier han.

Han sier folk i Fredrikstad er høflige og engasjerte i fotball, og det vanker innspill både titt og ofte.

- Folk er veldig interesserte, og det er en god stemning i byen, når det gjelder FFK, sier Grønhagen.

Samme tropp som mot Glimt

- Selvfølgelig gleder jeg meg til årets første hjemmekamp. Det er vanskelig å gjøre noe annet. Nå håper jeg publikum bærer oss videre på hjemmebane, og at vi får en ny positiv opplevelse i kveld. Troppen er den samme som mot Glimt, pluss Pål André Czwartek, sier Anders Grönhagen på klubbens hjemmesider søndag.

Grønhagen mener mye i kampen mot Glimt var positivt.

- Vi høynet nivået fra der vi var i treningskampene. Vi møtte et bedre Bodø/Glimt enn da vi tapte 2-1 på Aspmyra i fjor. Vi spilte taktisk og holdt bra i 50-60 minutter. Etter det ble vi litt baktunge og slitne, og orket ikke helt å flytte opp spillere, sier han.

Grønhagen mener dessuten at FFK fikk litt trøbbel da de måtte gjøre noen omplasseringer etter at Agim ble skadet.

- Men totalt sett er jeg fornøyd med det som skjedde i Bodø, sier Grönhagen.

Spillegleden tilbake

Skadeproblemer i FFK

FFKs skadesituasjon er elendig. Patrik Gerrbrand kan kanskje være aktuell mot Sandefjord borte i neste serierunde. Jan Tore Ophaug vet man ikke når er klar. Gardar Johannsson kjenner fortsatt til strekken i låret. Abgar Barsom får nok en måned til på sidelinjen.

Foto: TV2

-Vi har en bedre harmoni i laget nå. Spillegleden og humøret er på vei tilbake. Det merkes også på treningene. Vi har holdt til på kunstgress på Hvaler de siste dagene, og har hatt en økt på Stadiongresset. Det er bra trykk på treningene og mye glede, sier han.

Grønhagen ser dog med bekymring på mange skader blant spillerne.

- Vi har flere sentrale spillere ute, og det drøyer nok ennå noen uker før de fleste er klare for dyst. Men det positive er at Pål Andre Czwartek er klar til dagens kamp, og Agim Shabani, som fikk en smell i ryggen mot Bodø/Glimt er med igjen, sier han på FFKs hjemmesider.

Ingen god statistikk mot Godset

FFK har hatt litt vanskeligheter mot Strømsgodset.

I de innbyrdes oppgjørene i serien de to foregående sesongene er det SIF, som kommer best ut:

28.09.2008 Fredrikstad - Strømsgodset 2 - 1
25.05.2008 Strømsgodset - Fredrikstad 1 - 0
28.10.2007 Fredrikstad - Strømsgodset 1 - 1
24.06.2007 Strømsgodset - Fredrikstad 2-1

- Riktignok snudde FFK kampen i fjor, og vi vant 2-1 til slutt. I Drammen tapte vi. Men vi "kan" nok Godset bedre og bedre etter hvert, og jeg har selvsagt forhåpninger til årets hjemmepremiere. Spillerne skal gå ut på gressmatta her i dag og gi alt for årets første seier. Hjemme skal FFK vinne, mener Anders Grönhagen.