- Kjempeinnsats fra brannvesenet

Brannvesenet berømmes for at de klarte å hindre spredning av brannen i Telthusbakken i Oslo i natt.

Brann i Telthusbakken i Oslo
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Klokken 00.25 natt til torsdag fikk brannvesenet inn melding om en brann i Telthusbakken i Oslo.

To personer omkom i brannen.

Både politiet, riksantikvaren og Oslos ordfører sier at brannen kunne ha blitt langt mer omfattende uten raskt og faglig dyktig utført slukningsarbeid.

Fabian Stang

Ordfører i Oslo, Fabian Stang.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

- Jeg tenker at jeg vil sende en stor takk til våre mannskaper i Brann- og redningsetaten som igjen har gjort en kjempeinnsats. Jeg er meget takknemlig for at vi har så god beredskap og så flinke folk i den etaten, sier Oslo-ordfører Fabian Stang til NRK Østlandssendingen.

Byantikvar Marte Boro mener det ville vært en kulturtragedie dersom brannen hadde spredd seg, og sier uvurderlig byhistorie er reddet på grunn av brannvesenets innsats.

- Telthusbakken og bebyggelsen der har meget høy verdi. Det er jo fortadsbebyggelse fra sent 1700-tallet, tidlig 1800-talls. Fattigfolk som der fikk klort seg fast der hvor grunnen ikke kunne brukes til noe annet, og det har jo en høy verdi som byhistorie. og som bygninger. Her er det store verdier, kanskje den viktigste forstadsbebyggelsen vi har i Oslo. Brannvesenets innsats har vært uvurderlig, sier hun.

Video nsps_upload_2008_12_18_7_20_9_574.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Brann i Telthusbakken