Hopp til innhold

- Kan være ulovlig kamphund

To hunder og tre kvinner kom i et bikkjeslagsmål i Kuba-parken søndag ettermiddag.

Amstaff
Foto: DERRICK CEYRAC / AFP

To hunder fikk store skader etter et hundeslagsmål i Kuba-parken.

- Det er to jenter som skulle lufte en amstaff, og som mistet kontrollen over den. De hevder at de hadde hunden i bånd, og at den slet seg, forteller operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Stig Tonsjø til NRK Østlandssendingen.

Etterforskes

Både kvinnen som passet hunden (26), og hundeeieren (34) etterforskes nå av politiet.

- Det er uklare eierforhold og vi vil undersøke om det kan være brudd på loven om dyrehold. Vi vil også undersøke om hun som hadde ansvaret for hunden hadde nødvendig kontroll.

- Vi ser alvorlig på at man ikke har kontroll på de hundene man er ute og lufter, sier Tonsjø.

Se video: Blåser i båndtvang

- Amper stemning

Den andre hundeeieren skal ha hatt sin hund i bånd. Denne hunden måtte sendes til veterinær etter slagsmålet.

- Den fikk biteskader i nakke og ansikt. Den var av en mer nøytral rase. Også amstaffen måtte til veterinær, men vår hundepatrulje ble med dit, og vil ta kontroll over hunden.

- Det oppstod en amper stemning i parken. Kvinnen som eide den andre hunden, ble oppbrakt over at hunden hennes ble skadet. Men ingen mennesker ble skadet, sier Tonsjø.

Ulovlig hunderase

Amerikansk staffordshireterrier, eller amstaff som den gjerne kalles, er en middels stor terrier som er forbudt i Norge.

Rasen stammer fra slutten av 1800-tallet og har et felles opphav med pitbullterrier. Den er altså opprinnelig avlet som kamphund, og er nå forbudt i Norge.

Fordi amstaff og pitbullterrier er vanskelig å skille fra hverandre, ble også førstnevnte forbudt å holde i Norge fra 2003. Men de som hadde hundene før forbudet trådte i kraft, fikk beholde hundene.