- Ishall-saken handler om politikk

- Noen i Halden prøver å slå politisk mynt på problemene med ishall-utbyggingen, sier advokat John Hammervoll.

Halden ishall
Foto: Rainer Prang / NRK

Hammervoll representerer Tor Ivar Engebretsen, som har engasjert advokat fordi han føler seg uthengt i forbindelse med ishall-saken i Halden.

Les også: - Hallproblemene ikke Comets skyld

Les også: Halden ishalls redningsmann?

Kommunen har stengt ishallen i Halden for all bruk på grunn av sviktende brannsikring, og ishockeyklubben Comet kan gå konkurs denne uken om eliteserielaget ikke kommer på is.

- Føler seg uthengt som syndebukk

Da hallen ble bygget på, satt Engebretsen i styret i eiendomsselskapet for hallen og var samtidig ansatt i ISS, som sto for deler av byggingen.

- Det jeg kan si på vegne av vår klient er at vi regner med og tror at dette er et politisk spill. Vi representer Tor Ivar Engebretsen, og han opplever vel nærmest å bli hengt ut som en slags syndebukk, og det er også grunnen til at han har valgt å engasjere et advokatfirma, sier Hammervoll.

- Har ikke noe å skjule

Engebretsen velger å tone flagg allerede før granskingen av byggeprosjektet starter for å gjøre det klart at han ikke har noe skjule når det gjelder hans roller i forbindelse med byggeprosessen ved ishallen.

- Vi sitter på korrespondanse med den politiske ledelsen i Halden som viser et helt annet bilde enn det som er kommet frem. Det skal vi komme tilbake til så fort vi har fått dykket ned i denne materien, sier Hammervoll.